Kuper zadovoljan dogovorom

Posrednik EU u dijalogu Beograda i Prištine Robert Kuper izrazio je zadovoljstvo posle najnovije runde razgovora zbog postignutog sporazuma o integrisanoj kontroli administrativnih prelaza na Kosovu.

Posrednik EU u dijalogu Beograda i Prištine Robert Kuper izrazio je zadovoljstvo posle najnovije runde razgovora zbog postignutog sporazuma o integrisanoj kontroli administrativnih prelaza na Kosovu.

"Euleks je već prisutan na svim prelazima u skladu sa svojim mandatom i to se prema novom sporazumu nastavlja, osim što će prelazi, umesto da budu na jednoj strani linije, postati neka vrsta duplih prelaza, što uključuje ljude sa obe strane, pa će tu biti srpska policija, kosovska policija i Euleks", objasnio je Kuper. "Trebalo je dosta vremena, ali sam srećan da smo na kraju postigli dogovor, jer je samo napredovanje jedna stvar, a sporazum je neophodan", naglasio je Kuper, ističući da je reč o složenoj temi, koja sadrži dosta osetljivih pitanja.

On je kazao da je ideja ovog sporazuma da na jednom mestu budu različite kosovske i službe Srbije, koje će zajedno raditi na kontroli prelaznih tačaka. Ističući da Euleks ima jasno definisan mandat, koji sadrži i carinsku i policijsku komponentu, Kuper je kazao i da je dosta napretka ostvareno po pitanju regionalne saradnje, ali da je reč o napretku u pogledu manjih pitanja, dok su veća pitanja još nerešena.

  • зики

    03.12.2011 15:47
    Купер
    ако је овај задовољан Срби су наје....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.