Crna Gora primljena u STO

Crna Gora je danas, na ministarskoj konferenciji u Ženevi, primljena u punopravno članstvo u Svetskoj trgovinskoj organizaciji (STO).
Crna Gora je danas, na ministarskoj konferenciji u Ženevi, primljena u punopravno članstvo u Svetskoj trgovinskoj organizaciji (STO).

Ugovor o pristupanju potpisali su generalni direktor STO Paskal Lami i premijer Igor Lukšić, čime je Crna Gora postala 156. članica globalnog ekonomskog sistema, koji pokriva 97 odsto svetske trgovine.

Generalni direktor Lami i premijer Lukšić su, kako je saopšteno u Podgorici, ocenili da članstvo u STO predstavlja jedan od ključnih koraka integracije Crne Gore je u moderne međunarodne ekonomske tokove. Lami i Lukšić su naveli i da članstvo u STO predstavlja veliku potencijalu šansu i korist za crnogorske privrednike.

Crna Gora 2004. podnela zahtev za članstvo u STO.

  • Spark

    18.12.2011 10:48
    propast
    Cudno kako svi koji se odvoje od Srbije brzo propadnu.
  • 17.12.2011 17:24
    Eto ti ga na, krenula pre par godina CG svojim putem, samostalno i mic po mic,
    pre ce doci do EU nego li sto ce tako jaka i snazna Srbija doci

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.