"Bosovi nisu u Srbiji"

U tužilaštvu za organizovani kriminal kažu da ni jedan od šefova kriminalnih grupa ne šeta slobodno Srbijom.

U tužilaštvu za organizovani kriminal kažu da ni jedan od šefova kriminalnih grupa ne šeta slobodno Srbijom.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević kaže da je tome doprinela odlučna borba protiv organizovanog kriminala i dobra saradnja sa susednim državama. "Šefovi najpoznatijih kriminalnih grupa u Srbiji su ili u zatvoru ili su van zemlje i nisu nam dostupni", rekao je Radisavljević i dodao da država mora da bude pripravnai, jer kriminal stalno traži "nove pojavne oblike".

"Bosovi" grupa koje su, posle raspada "zemunskog klana" 2003, tokom protekle decenije sejale strah i nametale "svoj red i pravila igre" po Beogradu i Srbiji - Darko Šarić, Dejan Stojanović Keka i Luka Bojović - nalaze se u višegodišnjem bekstvu od domaćih pravosudnih organa. U bekstvu je i Željko Maksimović Maka, dok Goran Nešić u Argentini čeka izručenje Srbiji. Negde po svetu skrivaju se još trojica "zemunaca" Ninoslav Konstantinović i Vladimir Milisavljević, dok za Milana Jurišića Jureta još nema potvrde da li je živ ili je nastradao u obračunu sa nekim od takođe odbeglih pripadnika "zemunskog klana".

Iza rešetaka na višegodišnjim ili višedecenijskim robijama su Aleksandar Golubović zvani Kristijan, Milorad Ulemek Legija, braća Miloš i Aleksandar Simović, Sretko Kalinić, vođe grupa iz Kruševca, Valjeva i Loznice i drugi. Tužilac Radisavljević ipak upozorava da je organizovani kriminal kao "živi organizam koji se stalno razvija i kreće i traži mogućnost da sa sebe skloni pažnju policije i tužilaštva".

  • pricam ti pricu

    18.12.2011 13:03
    dok goveda ricu
    Da, ne setaju po Srbiji
    Malo MORGEN, ili ti MALO SUTRA
  • tačno

    18.12.2011 12:33
    U pravu je čovek, oni ne šetaju slobodno Srbijom - oni se voze slobodno Srbijom u službenim Mercedesima i Audijima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.