EU da pomogne protiv šverca droge

Rukovodilac Kriminalističkog odeljenja granične policije Srbije Milenko Vukadinović izjavio je da u sprečavanju šverca droge najveću "crnu rupu" za graničnu policiju predstavlja Kosovo i da bi u rešavanje tog problema trebalo da se uključi i EU.

Rukovodilac Kriminalističkog odeljenja granične policije Srbije Milenko Vukadinović izjavio je da u sprečavanju šverca droge najveću "crnu rupu" za graničnu policiju predstavlja Kosovo i da bi u rešavanje tog problema trebalo da se uključi i EU

"Ove godine smo oduzeli manju količinu narkotika nego prošle godine, što nam govori da smo sa preventivnim akcijama u značajnoj meri smanjili šverc droge. To ne znači da u zemlju uopšte ne stiže droga, samo je količina značajno smanjena", izjavio je za "Mađar so" Vukadinović. On navodi da su šverceri vrlo verovatno odabrali neku drugu putanju, jer je poznato da droga na Zapad stiže preko takozvanog "Balkanskog puta", koji kreće iz Turske i prelazi preko Srbije, odnosno pre svega Kosova.

On je precizirao da heroin stiže iz Avganistana i to preko Turske, Bugarske, Srbije. Postoje dva puta, jedan vodi preko Srbije, a drugi preko Bugarske i Rumunije, pa sve do Austrije, ali je Kosovo mesto koje ih spaja, rekao je Vukadinović. "Evropa bi konačno morala da razume da, ukoliko želi da spreči šverc droge, mora da preduzme konkretne korake i da pruži pomoć graničnoj policiji Srbije", naveo je Vukadinović.

  • Jorkif

    20.12.2011 11:59
    da jbt
    nek' nose svo to zlo odavde

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija