Bivša direktorka "Jugohemije" u pritvoru

Bivšoj direktorki "Jugohemije" Smiljki Mileusnić-Adžić određen je pritvor od 30 dana posle saslušanja pred istražnim sudijom Specijalnog suda po zahtevu za proširenje istrage o propustima prilikom uvoza vakcina protiv gripa A H1 N1 2009. godine.
Bivšoj direktorki "Jugohemije" Smiljki Mileusnić-Adžić određen je pritvor od 30 dana posle saslušanja pred istražnim sudijom Specijalnog suda po zahtevu za proširenje istrage o propustima prilikom uvoza vakcina protiv gripa A H1 N1 2009. godine.

Bivša direktorka "Jugohemije" bila je na policijskom spisku osumnjičenih za zloupotrebe sa vakcinama ali nije bila obuhvaćena prvim zahtevom za istragu. Po prvom zahtevu procesuirana je nekadašnja direktorka Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje Svetlana Vukajlović, direktor kompanije "Jugohemija farmacija" Vladimir Gravara, i direktor "Detapa" Ljubomir Pavićević. Oni su uhapšeni 19. septembra zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj prilikom nabavki vakcina i oštetili državni budžet za 1.270.000 evra.

Bivša direktorka RZO sumnjiči se da je prilikom nabavke vakcina protiv gripa AH1N1 za potrebe stanovništva Srbije u novembru 2009. godine iskoristila svoj službeni položaj. To je uradila tako što je za najpovoljnijeg ponudjača izabrala kompaniju "Jugohemija farmacija", koja za to nije ispunjavala uslove jer nije bila proizvođač, niti ovlašćeni distributer vakcina "Novartis". Nije joj bio upućen ni poziv za dostavljanje ponuda za isporuku potrebnih vakcina, tako da joj u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, isporuka vakcina nije ni mogla biti dodeljena.

Na taj način "Jugohemija farmacija" i "Detap", su kao posrednici u nabavci vakcina, pribavili imovinsku korist od 855.600 evra, odnosno 420.000 evra i oko 15.000.000 dinara, dok je budžet Srbije je oštećen za oko 1.270.000 evra.

  • Radivoje Rokvić

    21.12.2011 12:37
    Onaj čije ima se ne sme pomenuti
    Toooooooooooooommiiiiiiiiiiccceeeeeeeeee! Gdeeeeeeeeeeeeeee siiiiiiiiii?
  • Seljak

    20.12.2011 21:56
    Bravo Tanana!
    Isto mislim kao i ti.
    Ova zemlja propada zato sto su merila vrednosti potpuno poremecena.
    Zato sto tako razmisljam, zato me neki i zovu seljacinom.
  • Scotch Bonnet

    20.12.2011 21:53
    Istraga
    Jel ova Smiljka bese sestra od Milke Forcan?

    Kada ce Tomica Milosavljevic da odgovara?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.