Autoput pod videonadzorom

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak potpisali su danas sporazum o uvođenju video nadzora na autoputu.
Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak potpisali su danas sporazum o uvođenju video nadzora na autoputu.

Dačić je istakao da će uvođenje video nadzora biti bitno ne samo za bezbednost saobraćaja, nego i za globalnu bezbednost u Srbiji.

Kada se uvede video nadzor, dodao je on, neće biti potrebe za saobraćajnim patrolama na autoputu, a samim tim će biti nemoguće da se interveniše da se nekom oprosti prekršaj, kao i mogućnost podmićivanja policajaca.

Potpisani sporazum podrazumeva da MUP i Putevi Srbije zajednički naprave infrastrukturu koja će omogućiti kablovsko povezivanje i instaliranje kamera duž autoputa, i njihovo spajanje sa komandnim centrima.

  • 21.12.2011 12:15
    @Topla Voda
    je u pravu, a ova srbijanska vlast zeli da opet zatvori nas u kavez,zvano drzava,
    samo tako ljudi ne mogu da vide kako je van Srbije "zlatnog"kaveza
    pa tamo u EU na autoputevima semafori obavestavaju vozace gde je guzva, gde se dogodio neki sudar, itd,
    a o kamerama sto nasi "pametnjakovici" pricaju, prosto mi se namece povr....e
  • Topla Voda

    20.12.2011 20:48
    GODINAMA su već autoputevi u hrvatskoj pod kamerama. ako u svakom trenu želiš da vidiš stanje na njima samo idi na www.hak.hr pa nadji kamere i biraj. Da ne govorim kako se informacije putem displeja prikazuju pa skoro na svakih par km.
  • Radoznali

    20.12.2011 20:02
    Pitam se...
    Ko li će u ovo da se ugradi i koliko?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.