Milka Canić koautor udžbenika srpskog jezika

Penzionisana profesorka Milka Canić, poznata televizijskim gledaocima kao supervizor kviza "Slagalica" RTS-a, koautor je udžbenika srpskog jezika za peti razred "Čitanka i gramatika" sa radnom sveskom.
Penzionisana profesorka Milka Canić, poznata televizijskim gledaocima kao supervizor kviza "Slagalica" RTS-a, koautor je udžbenika srpskog jezika za peti razred "Čitanka i gramatika" sa radnom sveskom.

Canićeva, poznata po svakodnevnom pozdravu gledaocima "Dobro veče", taj udžbenik pripremila je zajedno sa profesorkama Natašom Antonić i Sandrom Sofronić iz OŠ "Sestre Ilić" u Valjevu.

U izjavi za lokalni Radio Valjevo, Canićeva je na promociji tog udžbenika rekla da je među prvim asocijacijama na Valjevo lepota govora, te da je valjevski kraj prava riznica velikana i poznatih, uspešnih ličnosti.

Udžbenik "Čitanka i gramatika" za peti razred odobrilo je Ministarstvo prosvete Srbije, a njegove autorke pripremaju i udžbenik za šesti razred.

Ti udžbenici će u nastavi biti u upotrebi u narednoj školskoj godini, a objavila ih je izdavačka kuća "Škola plus" iz Beograda.

  • MiLena

    24.12.2011 15:27
    Ništa novo
    Marginalci pišu udžbenike, ovo je sramota za ovu državu!
  • Noname

    23.12.2011 10:02
    @Jatzans
    Ne samo akcentom...
    Valjevci su spremni da se posvadjaju na krv i noz ako pokusas da im objasnis da je recenica "Pričam sa ćalom" ili "To je Vladov auto" gramaticki netacna.

    ( provereno na vise primeraka :) )
  • 23.12.2011 08:36
    Draga Jonaš (nažalost nije više među živima), treba svima da bude uzor pravilnog izgovora i lepog govora. Svim spikerima i voditeljima na radiju i TV , njen način govora bi trebao da bude uzor i uslov za dobijanje tog radnog mesta. Svi oni bi morali težiti savršenstvu govornog jezika, jer njihove poruke sa ekrana svakodnevno ulaze u uši miliona ljudi, tako da bi oni , negujući lep govor, mogli biti na neki način i edukatori .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.