Kostić otkupio još deo akcija Karneksa

Kompanija "MK Grupa" otkupila je putem ponude za preuzimanje dodatnih 5,24 odsto kapitala "Karneksa" i sada je vlasnik 98,16 odsto akcija ove mesne industrije iz Vrbasa.

Kompanija "MK Grupa" otkupila je putem ponude za preuzimanje dodatnih 5,24 odsto kapitala "Karneksa" i sada je vlasnik 98,16 odsto akcija ove mesne industrije iz Vrbasa.

Za preuzimanje dela akcija, "MK Grupa" je platitila oko 200 miliona dinara, a akcionari koji su posedovali akcije "Karneksa", prihvatili su ponudu od 2.325 dinara za akciju. Ponudu je prihvatilo 74 odsto preostalih akcionara. Dan pre objavljivanja namere o preuzimanju akcija, cena na berzi je iznosila 1.680 dinara za akciju.

Karneks zapošljava oko 2.000 radnika i trenutno vredi 36,5 miliona evra. Prošle godine je zabeležio prihod od 5,4 milijarde dinara, dok je neto dobitak iznosio 238 miliona dinara. Kompanija "MK Group" je saopštila da se strateški orijentisala na poljoprivrednu proizvodnju i prehrambenu industriju, imajuću u vidu rastuću potražnju za hranom i prehrambrenim proizvodima.

  • Ana

    27.02.2015 14:06
    Carnex čajna kobasica
    U IDEA objektu u Ustaničkoj ul.na sniženju od 23.02-08.03.2015.je Carnexova "Čajna kobasica"po ceni od 949,99 din.Tokom ljuštenja iz kobasice izlazi ulje,dok je sečem imam osećaj kao da nozem prolazim kroz pesak,tokom degustacije istog proizvoda,bezukusna,nije prava kobasica i kao da žvaćemo usitnjeno staklo.Da li je datum ispravan,ne znam jer ne radim"Ja u Idei",vratila sam proizvod,nisam dobila 209.din zato što nisam sačuvala račun.Imam Super karticu koja može da potvrdi taj račun,mogu da izvade kopiju računa,mogli su na traci sa kase da pronađu račun,odštampan je pri kraju radnog vremena,međutim radnike mrzi da pomognu potrošaču,već se samo izvinjavaju,a možda su i oni krivi"možda su kobasice dugo stajale u njihovoj vitrini",umesto da bace oni spuštaju cenu i pljačkaju potrošače.Sramota!Ovo se desilo 26.februara vratila sam kobasicu i ostavila je njima smatrajući da će razmotriti problem,rekli su da dođem 28.februara pre podne kod poslovođe,a poslovovođa nije htela da razgovara pa je poslala radnika da mi se izvinjava i da mi kaže da oni ništa tu ne mogu da isprave već da Ja pišem žalbu Carnexu.Sramota!Ko je kriv?Nisam samo oštećena već mi je i dostojanstvo povređeno,zašto da me varaju,platim pošteno ,a dobijem smeće.
  • mile V

    23.12.2011 17:11
    carnex
    crnogorski lokal patriotizam-
  • 23.12.2011 13:06
    @Carnex
    Slazem se. U zivotu vise necu POGLEDATI Carnexove proizvode. Zao mi je ali tako je kako je.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija