Srbi šesti pesimisti u svetu

Građani Srbije su šesti u svetu po pesimizmu u očekivanjima od 2012. godine, pokazalo je istraživanje koje je u 51 zemlji uradila globalna mreža za istraživanje tržišta Galup (Gallup).

Građani Srbije su šesti u svetu po pesimizmu u očekivanjima od 2012. godine, pokazalo je istraživanje koje je u 51 zemlji uradila globalna mreža za istraživanje tržišta Galup (Gallup).

U saopštenju Galupa navodi se, između ostalog, da 59 odsto građana Srbije očekuje da 2012. bude godina ekonomskih teškoće, 23 odsto misli da se ekonomsko stanje neće promeniti, a devet procenata je optimistično i očekuje ekonomski boljitak. Očekivanja građana u ovogodišnjem istraživanju su pesimističnija nego 2010. godine.

Listu pesimista u ovogodišnjem istraživanju predvode Francuzi, sledi Irska, Austrija i Belgija dele treće i četvrto mesto, a Bosna i Hercegovina je peta. Listu optimista predvodi Nigerija.

Anketa je sprovedena od 26. oktobra do 13. decembra u 51 zemlji, na reprezentativnom uzorku stanovništva svake zemlje (45.000 ljudi).

  • ns

    24.12.2011 14:40
    Nije istina.
    Kakvi su nam političari i koji lopovi nas vode a samo 59% misli da će biti "ekonomskih teškoća".
    Pa to je vrhunski optimizam.
  • Milan II

    24.12.2011 07:18
    Dokle su nas bitange dovele!
  • 1

    24.12.2011 06:30
    @anonimus
    Da tacno je da NANDA zadnja umire, ali pak
    umre
    Samo da ne dodjemo i u tu fazu, onda nastaje totalni mrak

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.