Mišković i Kostić među kupcima "Jata"?

Grupu srpskih biznismena koja se pominje kao potencijalni kupac kompanije "Jat ervejz" predvodi vlasnik "Delte" Miroslav Mišković.

Grupu srpskih biznismena koja se pominje kao potencijalni kupac kompanije "Jat ervejz" predvodi vlasnik "Delte" Miroslav Mišković, piše "Blic".

U toj grupi su i vlasnici "MK grupe" Miodrag Kostić, "Farmakoma" Miroslav Bogićević i "Interkomerca" Goran Perčević. Sa Miškovićem je o tome već razgovarano u Vladi pre dve nedelje, a premijer Srbije Mirko Cvetković će brzo zakazati i zajednički sastanak. Prema planu Vlade, država će ostati vlasnik 50 odsto avio-kompanije, a preduzetnici bi u kupovinu ušli sa po nekoliko miliona evra, pri čemu bi najviše uložio Mišković.

Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić potvrdio je da su u toku pregovori sa privrednicima sa kojima država namerava da osnuje novog srpskog avio-prevoznika. U komapniji "MK grupa" su rekli da postoje predlozi za privatizaciju "Jata" i da ta kompanija "za sada samo razmatra mogućnost ulaska u navedeni konzorcijum".

  • 01.02.2012 12:01
    Dragi građani, što ste putovali , to Vam je. sada ćemo drugojačije!
  • janko

    01.02.2012 11:58
    dolar
    eto sanse da vlada povrati dolar koji je dala za US steel
  • TJ

    01.02.2012 11:27
    gle cuda?
    Gospodo iz vlasti!
    Kada ste uspeli da ruinirate aviokompaniju toliko da istu ni jedan veliki avio prevoznik ne zeli da kupi jer i sami beleze gubitke setili ste se Miskovica i kompanije...
    Smesni ste kao cirkus. Mada nas kao korisnike usluga avioprevoznika nije briga da li je kompanija nacionalna nego da li je tacna, sigurna i sa pouzdanim avionima.
    Vase avione nesto cesto pregledaju inspektori na velikim svetskim aerodromima i zadrzavaju zbog tehnicke neispravnosti.
    O cenama da i ne govorim...
    LOW COST avio prevozom moze sa leteti do Einhovena po ceni koju vi naplacujete za avio kartu do Tivta. Razlika u duzini leta je preko 1h a avion kojim se leti je 30 godina mladji od vaseg drndomlata ATR ili Boeinga 737-300. Toliko o JAT-u...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.