Političari misle da ih prisluškuju

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić izjavio je da političari u Srbiji sumnjaju da su prisluškivani, ali formalnih žalbi nije bilo.

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić izjavio je da političari u Srbiji sumnjaju da su prisluškivani, ali formalnih žalbi nije bilo.

"Od političara i državnih funkcionera čujem kako sumnjaju da su predmet prisluškivanja samo u neformalnim prilikama. Formalnih žalbi nije bilo", kaže Šabić.

Poverenik je ocenio da u Srbiji nije dovoljno urađeno na edukaciji građana i ljudi koji se bave obradom podataka o ličnosti. "Neophodno je menjati mentalitet. Tranzicione zemlje koje su istim putem išle brže i kvalitetnije od nas sprovodile su robusne programe edukacije, uključujući čak i menjanje školskih programa", dodao je Šabić.

Poverenik je kazao da je Srbija na početku uspostavljanja sistema zaštite podataka o ličnosti i dodao da nisu usvojeni zakoni bitni za tu oblast. On je ukazao da Zakon o zaštiti podataka o ličnosti, koji je usvojila Skupština Srbije, nije sasvim usaglašen sa standardima Evropske unije. "Usvojena je strategija zaštite podataka o ličnosti, ali ne i akcioni plan za njenu realizaciju", dodao je Šabić.

  • 06.02.2012 07:25
    exit
    garantujem da to misle "politicari", oni mali misevi, koji misle samo na sebe i svoje drugare, pa su vazni kad sednu negde da gase telefone, kao boze moj vazni su.
    gadi mi se sve!
  • s

    06.02.2012 07:01
    sami sve kažu...

    Ne treba njih prisluškivati sami sve istrtljaju pre ili kasnije. Znate ono srpsko ako se ne zna da si (nešto radio) kao i da nisi a to baš i nije u redu da se ne zna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.