Biće problema i posle snega

Direktor Srbijavoda Nikola Marjanović izjavio da može doći do ozbiljnih problema ako se sneg bude naglo topio, pogotovo uz padavine.

Direktor Srbijavoda Nikola Marjanović izjavio da može doći do ozbiljnih problema ako se sneg bude naglo topio, pogotovo uz padavine.

Dobro je što su trenutno vodostaji niski, ali nepovoljno je što se reke lede, rekao je Marjanović. "Već ima nekoliko tokova kod kojih su zaleđenja veća", istakao je Marjanović i kao primere naveo reke Ibar, kod Kraljeva, i Moravu, kod Ljubičevskog mosta. Dodao je da je ledeni pokrivač oko pola metra i da će, ako bude povećan, morati da se razbija dinamitom.

Razbijanje leda, kako je objasnio, rade stručne službe i ne izaziva nikakavu opasnost. "Ako se led bude topio naglo i uz kiše i padavine, onda smo u ozbiljnom problemu", ukazao je Marjanović. Na jučerašnjoj vanrednoj sednici vlade na kojoj je uvedena vanredna situacija na teritoriji cele Srbije, ministar policije Ivica Dačić je rekao da se država sprema i za eventualne poplave koje bi mogle nastati otapanjem snega.

  • Lalla

    06.02.2012 13:35
    losem....
    losem i ...... smetaju!!!
    Druze Tito,skrenusmo sa puta;
    Sad nas je@ i Kurta i Murta!!!!!.....
  • Пера

    06.02.2012 13:01
    Проблем и после снега
    онда лепо гов...у мотку у шаке па да почистимо једини прави проблем заувак.
  • 06.02.2012 12:55
    Instalirajte hidro-turbine i pravite struju kako ne bi morali da apelujete na gradane da smanje potrosnju. Zar vi ne dobijate procenat od svega toga?

    "Drzava se sprema", kakva smejurija.
    Posle ce biti "Drzva iznenadena ovim i onim".
    Bas da vidim resenje problema pre nego sto nastane.U meduvremenu cistite saobracajnice i ulice, sneg se jos ne topi naglo, znate.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.