Beba umrla zbog nemara roditelja

Novosadska policija podnela je krivičnu prijavu protiv Miroslava i Jelene M. zbog sumnje da su izvršili krivično delo zapuštanja i zlostavljanja maloletne osobe.
Novosadska policija podnela je krivičnu prijavu protiv Miroslava i Jelene M. zbog sumnje da su izvršili krivično delo zapuštanja i zlostavljanja maloletne osobe.

Jelena M, rodila je 21. decembra prošle godine zdrave blizance, devojčicu Mašu i dečaka Vuka. Sumnja se da se oni nisu dobro starali o deci.

Bebe su prvih mesec dana života proveli u potpuno neadekvatnim higijenskim uslovima i u kući u kojoj nije bilo ni grejanja ni vode. Zbog komplikacija nastalih usled neadekvatne pažnje roditelja, Vuk je umro 23. januara u Dečijoj bolnici.

Na zahtev lekara ove ustanove, roditelji su doveli i devojčicu, i tada je ustanovljeno da je i ona u kritičnom stanju. Maša se trenutno nalazi u bolnici, saopšteno je iz policije.

  • 07.02.2012 12:34
    @Luigi
    Izvini, ali ja ću ponoviti komentar jer se slažem sa njim. A ti ako ne znaš ko rađa decu, ćuti. Svaki dan gledam i slušam o trudnoćama bede i sirotinje. Nekome ko živi od nadničarskog posla, bez osiguranja, bez penzionog, bez sigurnog krova nad glavom i prima socijalnu pomoć, 5-6-oro dece stvarno ne treba. Hvataju se za onu siću koja se daje kao pomoć/poklon bebi. Ne znam ni jedan par koji je obrazovan i ima koliko toliko stabilna primanja da ima 5-6-oro dece. Maksimalno četvoro, i to su roditelji skromnog obrazovanja. Misliš da su ovi sebični? Ne, samo su svesni da već sutra mogu da ostanu bez posla i da nemaju od čega ni sami da žive. P.S. Imali smo priliku da gledamo na jednoj televiziji serijale o takvim porodicama. One priče deca su blago...bla, bla, bla... DETE SU JOŠ JEDNA GLADNA USTA KOJA TREBA NAHRANITI.
    To što neko ne može da ima decu ne daje mu za pravo da bilo koga osuđuje niti je nečiji sterilitet izgovor za podršku nekontrolisanom rađanju.
  • I

    07.02.2012 09:55
    Neko je spomenuo socijalne službe. Imao sam posla sa njima (po službenoj dužnosti). Na žalost i oni se ne mešaju u svoj posao, gledaju kako što pre da prebace problem na drugu ustanovu ili da što pre stave predmet Ad Acta, a interes deteta uopšte nije bitan.
  • 07.02.2012 07:24
    Nama je patronazna sestra rekla da moze da dolazi samo prvih 10 dana i to svaki drugi dan, a posto nama nije otpao pupak jos 6 dana nakon toga, morali smo da joj placamo da dolazi...Toliko o patronazi i o njihovoj brizi o deci...plate jesu male ali ovde su u pitanju jadna, mala,nezasticena deca...drzavo crkni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.