Pastor: Civilne straže opasne

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor kritikovao je formiranje "civilnih straža" u Bačkom Petrovom Selu i ocenio da je takva inicijativa protivzakonita i opasna.

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor kritikovao je formiranje "civilnih straža" u Bačkom Petrovom Selu i ocenio da je takva inicijativa protivzakonita i opasna.

 

Pastor je na stranačkom skupu u Subotici nazvao ove civilne straže "dobrovoljačkim četama". "Ne možemo da se solidarišemo sa onima koji obilazeći mađarska naselja u Vojvodini ljude pokušavaju da uvere u organizovanje dobrovoljačkih četa", poručio je predsednik SVM-a.

Ocenio je da se u interesu poboljšanja javne bezbednosti mora sarađivati s policijom, jer osnivanje "civilnih straža" vodi u lošem pravcu vojvođanski mađarski javni život. "Civilne straže" formirane su u Bačkom Petrovom Selu na inicijativu stranke Pokret mađarske nade, a sličnu inicijativu ova partija uputila je i meštanima Bačkog Gradišta.

Čelnici opštine Bečej, u kojoj se nalaze ova dva sela, ocenili su da je formiranje ovakvih straža "nezakonit i opasan poduhvat", koji može da dovede do "uzimanja zakona u sopstvene ruke". Oni su se složili da je krađa imovine na području bečejske opštine uzela maha, ali su poručili da će lokalna samouprava rešenje za nastalu situaciju pronaći uz pomoć preduzeća "Link FTO" koje obezbeđuje službu poljočuvara.

  • Y

    08.03.2012 12:28
    Nije na međunacionalnog osnovi
    Bila u Čurugu dva brata iz bogate kuće. Otac pošten, a braća volela da potkradaju komšije. Jedan je završio s vilama u grudima. Drugi se sam odselio iz sela, jer su ga ostali bojkotovali. Ode on u radnju nešto da kupi, a tamo mu kažu "Ne prodajemo lopovima". I u sledećoj radnji isto, i u sledećoj. Uđe u pekaru, a pekar kaže: "Nema leba, sve se prodalo." A rafovi puni hleba. To već neki oblik samoorganizovanja, i veoma efikasan. Sada se doselila grupa tamo nekih, krađe učestale. Pisali Čuružani Dačiću: "Hoćete li ih vi dovesti u red, ili ćemo mi? Samo da se posle ne čudite." Znači, prinuđeni ljudi da se samoorganizuju na ekstremniji način. Mašala za "državu"!
  • nss

    07.03.2012 21:36
    @straze
    Da li je J.Caruga vaskrsao u Vojvodini?

    Izgleda da ima sve vise i vise carugara, pocev od onih gore pa...
  • sale novosadjanin

    07.03.2012 18:53
    nisam ja ze nikakve cete
    ali je nama potrebna nasa vojvodjanska policija !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.