Odloženo izricanje presude profesoru optuženom za iznudu

Donošenje presude novosadskom profesoru Marku V. i dvojici saučesnika osumnjičenih za iznudu odloženo je jer se drugooptuženi Bojan P. nije pojavio na suđenju, saznaje Radio 021.
Donošenje presude novosadskom profesoru Marku V. i dvojici saučesnika osumnjičenih za iznudu odloženo je jer se drugooptuženi Bojan P. nije pojavio na suđenju, saznaje Radio 021.

Bojan se trenutno nalazi u Nemačkoj i njegov advokat je obavestio Viši sud da ga poslodavac za koga radi nije pustio da odsustvuje sa posla zbog suđenja.

Sudija Svetlana Tomić-Jokić je odložila suđenje, naloživši drugooptuženom da dostavi pismene dokaze da mu gazda nije dozvolio slobodan dan na poslu. Novi pretres zakazan je za 26. april, a propisane kazne za optužene iznose od 5 do 15 godina zatvora.

Podsetimo, Marko V. se tereti da je zajedno sa svojim komšijom Bojanom P. i devetnaestogodišnjim Dejanom A. pokušao da iznudi novac od jedne novosadske lekarke preteći da će nauditi njenom sinu, kome je predavao u Srednjoj medicinskoj školi.

  • Ljuksa bez kikirikija

    08.03.2012 21:33
    Reformisamo zuto pravosudje u jos jednom sjajnoj epizodi pod nazivom: SPRDACINA!
  • 08.03.2012 17:46
    Pa gde se uopste za ovo delo pusta okrivljeni da se brani sa slobode...
  • Milan

    08.03.2012 16:00
    Da nije tužno...
    Suviše ozbiljno krivično delo, da bi se proces za to mogao pretvoriti u farsu - da nije tužno bilo bi smešno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.