"Vlada krivac za slabljenje dinara"

Saradnik Instituta za tržišna istraživanja (IZIT) Saša Đogović ocenio je danas da je Vlada Srbije glavni krivac za slabljenje dinara.

Saradnik Instituta za tržišna istraživanja (IZIT) Saša Đogović ocenio je danas da je Vlada Srbije glavni krivac za slabljenje dinara.

"Prava adresa za posrtanje kursa dinara je Vlada Srbije, odnosno njena neefikasna ekonomska politika, za koju, bar dosada, ne postoji nikakva odgovornost, nego se alibi traži u centralnoj banci", rekao je Đogović. On je istakao da Narodna banka Srbije (NBS) merama koje ima na raspolaganju, koje je uporedio sa andolom, može samo da "ublaži tegobe dinara, koji trese groznica, ali ne i da izleči srpsku valutu".

Đogović je ocenio da kritike koje stižu iz Vlade i nekih medija na račun NBS "predstavljaju traženje dežurnog krivca za prikrivanje sopstvenih tragova u kreiranju ovakvog posrtanja dinara". "Ti tragovi se ogledaju u stvaranju izuzetno visokog budžetskog deficita iznad projektovanih okvira i sa galopirajućim zaduživanjem", rekao je on.

  • sale novosadjanin

    07.03.2012 21:07
    krive su
    bgd,mne i bih partije,njihova mafija i ovdasnji poltroni kojima upravljaju banke !
  • 07.03.2012 17:48
    nemam reci...
    Sadadnik "Instituta za tržišna istraživanja"? I vi objavljujete njegov stav?.
    U čemu je kvaka?
  • pawlle

    07.03.2012 17:20
    vlada je kriva za celokupnu situaciju u zemlji

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija