Umesto telefona, kupcima elektronski otpad

Policijska uprava u Jagodini saopštila je da je podnela krivične prijave za dela prevare Osnovnom tužilaštvu u Jagodini potiv dve osobe, koje su preko interneta prodavale telefone, a kupcima je umesto telefona u paketima, koje su unapred platili, stizao elektronski otpad.

Policijska uprava u Jagodini saopštila je da je podnela krivične prijave za dela prevare Osnovnom tužilaštvu u Jagodini potiv dve osobe, koje su preko interneta prodavale telefone, a kupcima je umesto telefona u paketima, koje su unapred platili, stizao elektronski otpad.

Oni su protivpravno stekli korist od 72.500 dinara, a policija je identifikovala šest oštećenih kupaca, stoji u saopštenju.

"Osumnjičeni su postavili dva oglasa za prodaju mobilnih telefona na internet sajtu u kojima su oglasili prodaju telefona nokia C6-01 po ceni od 110 evra i apple Phone 3 GS 16 GB po ceni 140 evra, koje šalju poštom kupcima koji bi ih uplatili pouzećem", navodi se u saopštenju. S obzirom da su naručene telefone prvo platili, a tek potom otvarali primljene pakete, prevareni kupci su u paketima nalazili elektronski otpad, tačnije neupotrebljive delove starih računara.

Policija sumnja da ima mnogo više prevarenih kupaca i moli oštećene građane da se jave najbližoj policijskoj stanici.

  • sdragan

    09.03.2012 08:02
    Bavim se internet prodajom/kupovinom evo skoro deset godina...Mogu da kazem da sam prebacio zaista gomilu novca na taj nacin.Smatram sebe iskusnim pa bih vam dao par saveta...
    Nikada nemojte slati novac unapred ili pristajati na kupovinu "pouzecem" osim u slucaju da ste robu kupili od "proverenog" prodavca a to vam govori broj njegovih pozitivnih komentara.Ali cak ne morate ni tada pristajati zato sto je pouzece najskuplji vid slanja/primanja posiljki!
    Najbolji nacin je da vam kupac posalje robu, vi je proverite, ocenite da li ste dobili "to sto ste kupili" i tek onda posaljete novac post-netom ako je prodavac u zemlji,uplatom na njegov tekuci racun(najeftiniji nacin uplate) ili Western Unionom ako je prodavac u inostranstvu.
    Cenite sebe i svoj novac pa ce vas i drugi ceniti...
    Nemozete tek tako slati 10-15 hiljada nekom internet-anonimusu i uzdati se u srecu i da su svi posteni.
  • 09.03.2012 06:01
    E zato se kod nas nista ne kupuje na ovakav nacin
    nego lepo ,ako imas novaca odes u prodavnicu i kupis robu

    jest da i takva kupovina je malo rizicna u slucaju neispravnosti kupljenje robe, zbog nemogucnosti reklamiranja neispravnosti i zamene za novui isti proizvod
  • ivan

    08.03.2012 16:21
    :)
    odlichan nachin reciklaze el. odpada!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija