20.000 građana u "Šetnji za Zorana"

Oko 20.000 građana učestvovalo je danas u memorijalnoj "Šetnji za Zorana", koju je u znak sećanja na 12. mart 2003. godine, kada je ubijen premijer Srbije Zoran Đinđić, organizovala Liberalno demokratska partija (LDP).

Oko 20.000 građana učestvovalo je danas u memorijalnoj "Šetnji za Zorana", koju je u znak sećanja na 12. mart 2003. godine, kada je ubijen premijer Srbije Zoran Đinđić, organizovala Liberalno demokratska partija (LDP).

Građani su se iz Simine ulice uputili do Vlade Srbije, odnosno mesta na kom je ubijen bivši premijer, nakon čega su ispred zgrade Vlade položili bele i crvene ruže. Okupljenima su se obratili predsednik LDP-a Čedomir Jovanović i lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković.

"Prošle su godine, ali to vreme nije umanjilo značaj ideja koje je promovisao Zoran Đinđić. Ova šetnja je izraz poštovanja prema Zoranu, ali i spremnost da se uradi posao za koji je on dao svoj život", rekao je Jovanović. Lider SPO-a Vuk Drašković ocenio je da se politička pozadina ubistva Đinđića neće otkriti nikada, kao ni ko su ubice novinara Slavka Ćuruvije, Dade Vujasinović i desetina ljudi koji su ubijeni a ne zna se ko ih je ubio. "Nikada se to neće otkriti, dok ne dođe do radikalne promene u uređenju Srbije", rekao je Drašković.

Posle polaganja cveća na mestu gde je Zoran Đinđić ubijen, povorka je krenula preko Slavije ka Novom groblju.

  • 10.03.2012 19:02
    Hajde da još malo lupetam,kako kažeš.
    Da li je tačno da je Zoran Đinđić nekoliko dana pre atentata rekao da mora da počisti kadrove Vlade koji ne rade posao kako treba?
    Da li je tačno da se Čeda nije pojavljivao u zgradi Vlade skoro dva meseca pre atentata?
    Neke demokrate su tvrdile da mu Zoran nije dozvoljavao,neki drugi su tvrdili nešto drugo,ali od atentata je on profitirao sa Sabljom i čišćenjem svih koji mu nisu odgovarali.
    Pametan može i sam da izvuče zaključak.Ako si ti neke stvari zaboravio,drugi nisu.
    Lično bih voleo da toga preokreta uopšte i nema,a ne da bude opcija.
    Sa Čedinom zamenicom što je hapšena zbog kokaina pa sada mora da bude u inostranstvu,a ovaj ostao bez komentara na sve to,kao i sa svim Čedinim aferama i vezama sa raznim kriminalnim klanovima,takođe bez komentara.
    I sa Vukom koji je pod svojom komandom imao Srpsku gardu,koja je učestvovala na ratištima,pa sad zbog suda u Hagu mora da poštuje sve direktive,ma kako nebulozne bile.Pre 20 godina je imao gomilu iza sebe,a zahvaljujući "uspešnoj" politici videlo se koliko ih ima danas,iako je bila skoro obaveza,a svakako perpektivna preporuka u Toplani i Održavanju i uslugama da se organizovano ide na miting.Koliko mu se puta stranka cepala,a sve zbog njega i gospođe.

    Mogu ja i da nastavim da lupetam,ali nekako mi se čini da ti je i ovo mnogo da shvatiš,tako da te ne bih još opterećivao.
    Ima nas koji ipak stvarno pamtimo šta je bilo,bez obzira na kolektivno ispiranje mozga koje je u toku.
    Što se tiče ulaska Srbije u EU,pa neka raspišu referendum i neka narod kaže svoje,nemam ništa protiv.Samo ipak prvo da im se osim lepih obećanja koja nam prosipaju objasne i obaveze koje nas očekuju,a koje nisu baš male,pa svako po svojoj savesti neka glasa.To bi trebalo da je demokratija,zar ne?
  • Milutinac

    10.03.2012 18:28
    @Anonimus
    Ne lupetaj, majke ti! Ako si zaboravio,i ti i tebi slični, Zoran je upravo Čedu izabrao za najbližeg saradnika. To neka ti bude obavezna literatura. I džabe se nadaš da PREOKRET! neće biti jedna od bitnijih opcija u Srbiji. Ući će Srbija u EU koliko god se vi upinjali da je u tome zaustavite!!!
  • 10.03.2012 15:02
    Vrhunac licemerja je što šetnju organizuje Čeda,koji bi bio politički mrtav da je Đinđić poživeo još mesec dana.
    Evo poslednjeg intervjua Zorana Đinđića,i da vidimo da li neko može da nađe dodirne tačke sa politikom koju sada vodi LDP i Preokret.
    http://www.youtube.com/watch?v=z09C3Ejn-2k

    Za one sa kratkim pamćenjem obavezna literatura pre nego daju glas za Preokret.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.