Srbi ponovo blokiraju Euleks

Nekoliko vozila Euleksa sprečeno je sinoć u mestu Doljani, u opštini Zvečan, od strane lokalnih Srba da prođu ka administrativnom prelazu Jarinje.
Nekoliko vozila Euleksa sprečeno je sinoć u mestu Doljani, u opštini Zvečan, od strane lokalnih Srba da prođu ka administrativnom prelazu Jarinje.

Kolona Euleksovih vozila se nakon kraćeg zadržavanja okrenula u Doljanima i u pratnji kosovske policije vratila se nazad prema Zubinom Potoku, odnosno selu Jagnjenica. Ovo je već četvrti put u nekoliko poslednjih dana da lokalni Srbi ograničavaju slobodu kretanja Euleksu.

Predstavnici skupštine opštine Zvečan tvrde da su sa predstavnicima Kfora i Euleksa postigli juče dogovor da se do naredne srede propuštaju po tri vozila Euleksa, uz uslov da su u njima samo predstavnici Misije EU na Kosovu i da ne prevoze kosovske carinike.

Srbi tvrde da je dogovoreno da mogu prolaziti po tri džipa dnevno, a ne više- kako bi Euleks drumskim putevima mogao da stigne do krajnjeg severa pokrajine.

U narednu sredu bi trebalo da se održi redovni sastanak predstavnika lokalne samouprave sa severa Kosova i međunarodnih misija na Kosovu.

  • Jr Kif

    11.03.2012 12:46
    red bi bilo
    da ne pishete "Srbi" , nego nasi drzavljani.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija