Šest godina od Miloševićeve smrti

Danas se navršava šest godina od smrti nekadašnjeg predsednika Srbije i Savezne Republike Jugoslavije i haškog optuženika Slobodana Miloševića.
Danas se navršava šest godina od smrti nekadašnjeg predsednika Srbije i Savezne Republike Jugoslavije i haškog optuženika Slobodana Miloševića.

Tim povodom delegacija Udruženja "Sloboda" položiće venac na Miloševićev grob u Požarevcu, dok će u Beogradu biti održana promocija knjige "Takvog ga znam" - zbirke sećanja državnika, diplomata, akademika, književnika i naučnika iz sveta i sa prostora bivše SFRJ. Milošević je umro 11. marta 2006. godine od infarkta u svojoj ćeliji u pritvoru Haškog tribunala, tokom suđenja za ratne i zločine protiv čovečnosti na Kosovu i u Hrvatskoj i za genocid u Bosni i Hercegovini.

Milošević je bio lider Socijalisticke partije Srbije, dva puta predsednik Srbije, a potom predsednik SR Jugoslavije. Desetogodišnja vladavina Miloševića završena je 2000. pobedom kandidata Demokratske opozicije Srbije Vojislava Koštunice na izborima za predsednika SRJ.

Haški tribunal je, zbog zločina tokom sukoba na Kosovu, protiv Miloševića podigao optužnicu 27. maja 1999. godine, zbog zločina u Hrvatskoj 9. oktobra 2001, a 23. novembra iste godine i zbog genocida nad muslimanima i Hrvatima u BiH. Milošević je Haškom tribunalu izručen 28. juna 2001, gde je, šest godina kasnije umro.

  • Tomi Džeri

    12.03.2012 09:13
    Ja bih ga zaobišao... Kamo lepe sreće da je i on nas zaobišao...
  • Đunta

    12.03.2012 08:48
    Izvadiš prst iz nosa i staviš na čelo
    Miloševiću majstore! A evo i zašto:
    1) Amerikancima si preko Beobanke uvalio jugo i ostvario ekstra profit da bi finansirao rat
    2) Od građana Srbije si uzeo deviznu štednju i "Zajam za Srbiju" da bi finansirao rat
    3) Opljačkao si devizne rezerve SFRJ da bi finansirao rat
    4) 9. marta si izveo tenkove na ulice Beograda - na svoj narod - i dao sebi pravo da ih izvedeš na ulice bilo kog drugog grada
    5) Toliko si zla napravio prvo svom narodu, pa tek onda svim ostalima, a nikada nisi osuđen zbog toga
    6) I dalje ima ludaka koji te vole
    Pa ti mora da si bog...
  • Jr Kif

    12.03.2012 08:29
    Milosevic im je smetao
    jer je
    1)imao srpsko ime
    2) srpsko prezime
    3)(makar)deklarativno se zalagao
    za interese opstanka srpskog naroda

    Ko je sledeci na redu (ako im smeta 1) 2) ili 3))?
    Obican puk.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija