Delta Maksiju platila porez

Kompanija Delta holding je saopštila da je uplatila u budžet republike Srbije porez na kapitalnu dobit u vrednosti od 2,63 milijarde dinara.
Kompanija Delta holding je saopštila da je uplatila u budžet republike Srbije porez na kapitalnu dobit u vrednosti od 2,63 milijarde dinara.

Porez je uplaćen na osnovu prošlogodišnje prodaje lanca Maksi u Srbiji belgijskoj kompaniji Delez za 932,5 miliona evra.

Kompanija Delta Maksi nalazila se u vlasništvu kompanije Hemslade sa Kipra koja nije poreski obveznik Republike Srbije. Odlukom Delta Holdinga, formirano je pravno lice Delta Kapital sa sedištem u Beogradu i tako je stvoren pravni osnov da navedeni porez bude plaćen u Srbiji.

Kompanija Delez postala je novi vlasnik 100 odsto beogradskog trgovinskog lanca Delta Maksi, potpisivanjem ugovora 3. marta 2011, a u cenu od 932,5 miliona evra uključena su i neto dugovanja Maksija od 300 miliona evra prema dobavljačima.

U trenutku prodaje, lanac Delta Maksi imao je oko 450 maloprodajnih objekata - od Srbije, preko Bosne i Hercegovine , Crne Gore, Bugarske i Albanije, do sedam distributivnih centara Delta Maksi.

Kompanija Delez je preuzela sve dugove i obaveze Delta Maksija. Delez poseduje lanac od 2.800 maloprodajnih objekata u šest zemalja na tri kontinenta i u 2010. ostvarila je prihod od 20,8 milijardi evra sa 137.000 zaposlenih.

  • Mali Radojica

    13.03.2012 07:22
    Lep gest
    "Odlukom Delta Holdinga, formirano je pravno lice Delta Kapital sa sedištem u Beogradu i tako je stvoren pravni osnov da navedeni porez bude plaćen u Srbiji".
    Ovo je lep primer kako se patriotizam dokazuje na delu.
    Plansa ekonomija je zlo, a dogovorna je nasa stvarnost?
    Preuzimamo odgovornost za svoju sudbinu!
  • Novosadjanka

    13.03.2012 07:13
    Porez
    Moze li postovana Delta Holding da plati i moj porez...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.