Šabić: Stranke koriste državne baze podataka

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić je upozorio da političke stranke u izbornoj kampanji koriste državne baze podataka.
Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić je upozorio da političke stranke u izbornoj kampanji koriste državne baze podataka.

"Primeri upućivanja različitih cirkularnih stranačkih pisama... ukazuju na to da stranke koriste baze podataka koje su inače u posedu organa vlasti i koje su ustanovljene u sasvim druge svrhe", rekao je Šabić za izdanje beogradskog dnevnog lista "Danas" od četvrtka.

Šabić je rekao da je očigledno da se tokom izbornih kampanja povećava zloupotreba ličnih podataka građana.

"Nažalost, više je nego evidentno da naše političke stranke ispoljavaju visok stepen neodgovornosti prema pravima građana", rekao je Šabić.

Šabić je podsetio i na slučajeve zloupotrebe ličnih podataka građana tokom izbora za nacionalne savete manjina, ali je ukazao da je neko zbog toga optužen i osuđen.

  • Ljuska bez kikirikija

    20.04.2012 13:25
    Ko onomad kad je pavlicic slao neko DS pismo priheftano uz racun informatike!
    Ejj DS stranacko pismo uz racun
  • 20.04.2012 06:29
    SVE STRANKE se bave predizbornom kampanjom

    Stranka SNS je jedna od velo drskih stranaka, koji uznemiravaju gradjane, da li putem telefonskih poziva ili saljuci pisma na adrese gradjana

    Moja zgradica ima 10 stanova, u SVAKO postansko sanduce je bilo ubacen koverat,
    sa propagadnim letkom, gde se porpagira "bolji zivot" ako se glasa za njih
    Ta pisma je raznosio postar,
    Koliko vode racuna o gradjanima, kada silne novce daju za stampanje propagandnog materijala

    ako stvarno vode racuna o gradjanima a ne O STAMPARIJI koja stampa propagandni materijal
    trebali su taj novcani iznos da uplate

    u razne dobrotvorne svrhe

    Svakoj stranci bi to bio jedan poen vise

    No strankama se moze, jer ne placaju usluge postze, a gradjani moraju
    Ne placaju usluge za koriscenje telefona, a gradjani moraju
    Ne placaju..... a sve to gradjani moraju da placaju
  • Duh Nibor

    20.04.2012 01:37
    Možda
    Trebalo bi proveriti da li se ti podaci zloupotrebljavaju i prilikom podnošenja lista kandidata, bez obzira koji nivo izbora je u pitanju. Ako ste se ikad potpisali nekoj stranci ili listi građana, ta grupa ljudi poseduje vaš jmbg i broj lične karte. Koji je problem posle da se falsifikuje vaš potpis kad ionako već imaju sve relevantne podatke? Plus što te sudske overivače plaćaju te iste stranke za svaki overeni potpis. Što više potpisa, više kinte u džepovima državnih službenika. Ja ću svakako proveriti da li je moj potpis neko iskoristio tj. falsifikovao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.