Vlada Srbije Vojvodini uplatila tri milijarde dinara duga

Vlada Srbije uplatila je Fondu za kapitalna ulaganja Vojvodine tri milijarde dinara u poslednja dva meseca, čime će u potpunosti biti izmirene zaostale obaveze prema učesnicima u projektima čija je realizacija završena, saopšteno je danas iz kabineta pokrajinskog premijera Bojana Pajtića.
Vlada Srbije uplatila je Fondu za kapitalna ulaganja Vojvodine tri milijarde dinara u poslednja dva meseca, čime će u potpunosti biti izmirene zaostale obaveze prema učesnicima u projektima čija je realizacija završena, saopšteno je danas iz kabineta pokrajinskog premijera Bojana Pajtića.

Izmirenje obaveza prema izvođačima radova koje finansira fond od presudne je važnosti za njihov dalji rad i angažovanje u novim kapitalnim poduhvatima, navodi se u saopštenju. Dodaje se da je na realizaciji projekata Fonda za kapitalna ulaganja do sada angažovano više od 25.000 ljudi.

Ocenjuje se da su prispela sredstva ujedno i prilika da se, u skladu sa raspoloživim sredstvima a na osnovu prioriteta lokalnih samouprava, pokrene novi "investicioni talas" infrastrukturnih projekata u Vojvodini. "Time ćemo ne samo infrastrukturno ojačati pokrajinu, već ćemo angažovati značajan broj domaćih kompanija koje će tako sačuvati postojeća radna mesta i uposliti još ljudi", piše u saopštenju.

Pojedini vojvođanski političari u više navrata su upozoravali da Vlada Srbije duguje Vojvodini značajna sredstva, zbog čega su, kako su navodili, ugroženi kapitalni projekti u pokrajini.

  • 24.04.2012 13:57
    Samo da ova sredstva isu uplacena sa vremenskim rokom potrosnje do posle 6 maja

    a ako se ne utrose u namenske svrhe do navedznog roka onda da se vrate uplatiocu
  • antianominus

    24.04.2012 08:20
    antianominus
    samo goli oto tebe sali i anominus spasava mars
  • DRZIVAGO

    24.04.2012 06:56
    Demokratski
    Pa lepo. Od ukupnog duga za prošlu godinu od 6 milijardi, prebačeno 3 milijarde dinara, i mi bi trebalo da budemo sretni. A gde su uplate za ovu godinu? I koliko to Republika Srbija odvaja za Vojvodinu godišnje? 7% iz budžeta? ili se varam?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.