Incident na izricanju presude napadačima sa "Bir festa"

Ljubomir Trifunović (20), Jovan Jeremić (22), Aleksandar Radović (22) pred Višim sudom u Beogradu proglašeni su krivim za napad na više posetilaca na beogradskom "Bir festu" 2011. u Beogradu.
Ljubomir Trifunović (20), Jovan Jeremić (22), Aleksandar Radović (22) pred Višim sudom u Beogradu proglašeni su krivim za napad na više posetilaca na beogradskom "Bir festu" 2011. u Beogradu.

Ljubomir Trifunović osuđen je na sedam godina zatvora, Jovan Jeremić na pet godina i devet meseci zbog nanošenja teških i lakih povreda posetiocima manifestacije, dok je Aleksandar Radović osuđen na osam meseci zatvora za učestvovanje u tuči.

Nakon izricanja presude sudija je doneo rešenje da se Trifunović i Jeremić puste na slobodu iz pritvora, do njene pravosnažnosti. Kada je sudija Bojan Mišić završio sa čitanjem presude Aleksandar Radović je poljubio u obraz Jovana Jeremića što je iniciralo incident u sudnici.

Naime, smatrajući da je krivica sa Radovića prebačena na Jeremića, Jeremićev stariji brat koji se nalazio u publici je skočio i počeo da negoduje.

"Nemoj da ga ljubiš već reci šta je bilo!, vikao je stariji Jeremić krenuvši ka optuženičkoj klupi. U tom trenutku na njega su skočili su i Jeremićevi roditelji, kao i radnici obezbeđenja suda, koji su pokušali da ga obuzdaju. Ljubomir Trifunović, koji se sve vreme čitanja presude osećao loše zbog čega je u jednom trenuktu morao da sedne, briznuo je u plač. Iz publike su se čuli povici "Pogledaj u majku Ljubo!" i "Drži se sine!", zbog čega je obezbeđenje izbacilo iz sudnice uskomešanu publiku.

Majka Ljubomira Trifunovića tada je pala u nesvest, pa su suprug i rođaci morali da je iznesu na svež vazduh. U sudnici je ostali jedino Radović i njegovi roditelji koji su se u neverici zagrlili.

  • 100 evra

    30.05.2012 07:21
    E majmuncino jedna mala, jesi sad nasao da places?! Smradu mali, bitno da si onolke ljude izbo nozem. 20 godina bi ti dao kretencino. Raspadni se u zatvoru gnjido.
  • 29.05.2012 14:44
    "Iz publike su se čuli povici "Pogledaj u majku Ljubo!" i "Drži se sine!""

    Fuj bre. Sto ga nisi vaspitavao tata?
    Sto ga podrzavas ako znas sta je radio,
    st abi rekao za ljude koji su povredeni, tudu decu? Kako vas nije sramota.Fuj bre.
  • Novosađanin

    29.05.2012 14:43
    Sirotani
    A u čoporu su baje, napadaju nedužne ljude, a sad? Sad su siroti i uplakani. Naučite da snosite posledice za svoje odluke! Moja baba je govorila, kad si heroj bio sinoć, heroj budi i jutros...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija