Vučić bi sa SPS, Dačić i dalje za Tadića

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ta stranka spremna da ponudi saradnju Socijalističkoj partiji Srbije i pojedinim opozicionim strankama sa kojima već sarađuje na stvaranju buduće Vlade Srbije.

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ta stranka spremna da ponudi saradnju Socijalističkoj partiji Srbije i pojedinim opozicionim strankama sa kojima već sarađuje na stvaranju buduće Vlade Srbije.

Novi lider SNS je dodao da će se delegacija te stranke u najjačem sastavu odazvati pozivu predsednika Srbije i saopštiti stav da bi svaka vlada, bez SNS u njoj, bila nelegitimna.

Vučić je naveo i da je Srbiji potrebna vlada koja će doneti promene i boriti se protiv korupcije i kriminala, siromaštva, nezaposlenosti, za ekonomski razvoj zemlje sa novim ljudima, a ne sa onima koji će da je "razaraju u svakom pogledu". "Spremni smo da ponudimo saradnju SPS i pojedinim opozicionim strankama sa kojima imamo određeni vid saradnje na stvaranju buduće vlade koja će doneti promene", naveo je Vučić.

Dačić: Nastavljam razgovore s Tadićem

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da za sada još nema parlamentarne većine i dodao da će nastaviti razgovore s Demokratskom strankom i njenim liderom Borisom Tadićem o formiranju buduće vlade. Kako je rekao, tek nakon toga će biti moguće ući u proces izbora nove vlade.

On je dodao da su u pregovorima sa DS pokrenuta neka pitanja oko kojih još treba razgovarati, kao što je pitanje socijalno-ekonomskog programa vlade. "Dogovor sa poslednjeg sastanka je da na sledećem razgovaramo o tim ekonomskim pitanjima, ali i šta je DS uradila sa drugim potencijalnim partnerima u Vladi Srbije", rekao je Dačić.

Na pitanje da li je LDP prihvatljiv partner za njega, Dačić je odgovorio da je, ipak, najvažnije pitanje kakvu će politiku voditi Vlada Srbije. "Nije tu pitanje LDP kao stranke. I ranije smo u Vladi Srbije imali stranke sa kojima se nismo slagali. Ovde je reč o tome kakvu politiku će da vodi Vlada Srbije. Mi se sa nekim stavovima ne slažemo i to je opšte poznato, ali je bitno da utvrdimo jasnu državnu politiku koja će biti politika čitave vlade", naglasio je Dačić. Za koaliciju koju Dačić predvodi je, kako je dodao, bitno kakav je odnos Vlade Srbije prema vitalnim nacionalnim pitanjima, kao što je odnos prema Kosovu i Metohiji, Republici Srpskoj i drugim temama kao što su ekonomske.

  • 04.06.2012 07:34
    @Vladimir - Ko god da bude....
    Nažalost, potpuno si u pravu.
  • ZA SRBA

    04.06.2012 05:25
    SRBO ako nisi otisao do sada dok su ovi haos pravili prethodnih 10-12 godina, sada ti moze biti samo bolje, ali ako si naumio da ides idi jer takvih iskompleksiranih i ostrascenih kao ti ima gomila ....
  • 03.06.2012 21:02
    SRBO - Čačak
    Jadna je Srbija, pa još sa Vučićem i Dačićem, z'BOGOM SRBIJO. Deco pasoš u ruke i što dalje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.