Jedan radnik poginuo, drugi povređen u odronu zemlje u Veterniku

Jedan radnik je poginuo, a drugi je povređen kada se velika količina zemlje obrušila u kanal u ulici Pavla Vujisića u Veterniku.
Jedan radnik je poginuo, a drugi je povređen kada se velika količina zemlje obrušila u kanal u ulici Pavla Vujisića u Veterniku.

Istražni sudija Ana Stamenić rekla je da je u nesreći poginuo M. Đ. (47) iz Beograda, dok je teške telesne povrede opasne po život zadobio P. P. (43) iz Temerina. "Do nesreće je došlo kada se na radnike koji su radili u rovu obrušio oko kubik zemlje", rekla je Ana Stamenić i dodala da je izvođač radova na postavljanju kanalizacione mreže u Veterniku preduzeće "Milenium tim" iz Beograda.

Prema njenim rečima, postoje elementi za krivičnu prijavu za teško delo protiv opšte sigurnosti protiv odgovornih u kompaniji koja izvodi radove, ali će odluka o tome biti doneta nakon izveštaja inspekcije rada koja je na mestu nesreće.

U Urgentnom centru u Novom Sadu rečeno da je radnik P. P. pregledan i da su kod njega konstatovane teške povrede lica, zbog čega je smešten u Intenzivnu jedinicu i stanje mu je trenutno stabilno.


  • 07.06.2012 10:03
    @NAŽALOST
    Zaštita na radu i ne treba da bude predmet tendera, jer se PODRAZUMEVA. Za to što neko može da radi bez ispunjavanja mera zaštite koje su zakonske, a ne ugovorne prirode isključivi krivac je inspekcija.
  • IME

    07.06.2012 08:26
    NAŽALOST
    Ovo će se dešavati sve dok na tenderima za javne nabavke cena nosi najveći broj bodova, onda način plaćanja i rok. Za opremljenost,stručnost, zaštitu na radu niko nepita.
    Onda kad se desi... Priča se o tome par dana, a posle se sve zaboravi i opet po starom DžA BU!

    Saučešće porodici.
  • kata

    07.06.2012 06:51
    Izgubljen je ljudski zivot,nazalost, kao direktna posledica lose vodjene politike izvrsne vlasti...omogucena je masovna nelegalna izgradnja na oranicama(nepostovanje zakona),a onda sve naopako...prvo kuce, zatim vodovod,pa kanalizacija,pa put, jednog dana!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.