Vučić: Danas očekujem odgovor Delevićeve

Aleksandar Vučić je izjavio da će u novoj Vladi biti Nikola Selaković, Jorgovanka Tabaković, Zorana Mihajlović i Nebojša Stefanović, da sa Rasimom Ljajićem i Veljom Ilićem još treba da porazgovara o njihovim ministarskim mestima, dok od Milice Delević danas očekuje odgovor da li prihvata mesto ministarske spoljnih poslova.

Aleksandar Vučić je izjavio da će u novoj Vladi biti Nikola Selaković, Jorgovanka Tabaković, Zorana Mihajlović i Nebojša Stefanović, da sa Rasimom Ljajićem i Veljom Ilićem još treba da porazgovara o njihovim ministarskim mestima, dok od Milice Delević danas očekuje odgovor da li prihvata mesto ministarske spoljnih poslova.

Vučić je rekao da vladu koja se formira ne smatra idealnom, ali da je mnogo bolja nego prethodna i da će joj glavni cilj biti da ljudi žive bolje. On je gostujući u "Utisku nedelje" istakao da je za novu vladu i njeno formiranje najvažnije da se dogovore o zajedničkom cilju i ispune ga. Najvažnije je, kako je rekao, da ljudima bude bolje i dodao da će, u suprotnom, ako ne ispuni taj cilj, vlada najnormalnije otići sa vlasti.

V.d. predsednika SNS je rekao da očekuje da jedan od ministara u novoj Vladi bude funkcioner te partije Nikola Selaković i da će Glavnom odboru SNS, koji donosi konačnu odluku, dati taj predlog. Dodao je i da će "na jednoj od najodgovornijih državnih funkcija" biti Jorgovanka Tabaković, koja je krajem prošle nedelje izjavila da za nju nema mesta u Vladi i da neće biti ministarka. - Uveren sam da bi Jorgovanka bila bolji guverner od Dejana Šoškića. Ako mislite da bi Miroslav Mišković naređivao Jorgovanki Tabaković, grdno se varate - dodao je Vučić.

On je dodao da će na važnim funkcijama biti i Zorana Mihajlović i Nebojša Stefanović. Vučić je kazao da sa liderom Socijaldemokratke partije Srbije Rasimom Ljajićem nije razgovarao o tome da Ljajić bude ministar rada i da sa njim još nije ni razgovarao "u četiri oka". Povodom izjave lidera Nove Srbije Velimira Ilića da će biti ministar, Vučić je naveo da o tome tek treba da se razgovara.  

On je najavio i da će danas razgovarati sa Milicom Delević iz Demokratske stranke kako bi čuo njen konačni odgovor na ponudu SNS da bude ministarka spoljnih poslova. Vučić je naglasio da se "niko ne igra" sa Milicom Delević, već je namera SNS "najozbiljnija" i to, kako je rekao, ne zbog Brisela, "nego zato što mi mislimo da bi to bilo najbolje rešenje". On je poručio da Delevićeva, ako ne prihvati ponudu da bude ministarka, treba da ostane na funkciji šefa kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije, "jer je ličnost koja je cenjena u Briselu."

  • boco

    16.07.2012 08:18
    po meni najsarmantnija nasa politicirka i licnost iz javnog zivota ukljucujuci i estradu, a i zna posao koji radi
  • Naporni

    16.07.2012 08:02
    Ko bi rekao da je ovaj Vucic tako human pa cak i politickim gubitnicima deli ministarka mesta okolo. Jedino pitanje je da li ce gospodza Delevic u novoj Vladi sprovoditi politiku DS ili SNS ? Ili im je mozda politika identicna, hmmm?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.