Mladić najavio štrajk glađu

Drugi put od početka suđenja Raspravno veće Haškog tribunala izbacilo je iz sudnice komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratka Mladića zbog incidenta za vreme ispitivanja zaštićenog svedoka.

Drugi put od početka suđenja Raspravno veće Haškog tribunala izbacilo je iz sudnice komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratka Mladića zbog incidenta za vreme ispitivanja zaštićenog svedoka.

Razlozi izbacivanja su nepoznati budući da se incident dogodio u vreme sednice zatvorene za javnost prilikom ispitivanja zaštićenog svedoka o stvarima koje bi mogle otkriti njegov identitet. Prema sadržaju rasprave sudija i odbrane moglo se zaključiti da se tokom iskaza zaštićenog svedoka, Mladić počeo glasno smejati.

Zaštićeni svedok je svedočio o zatočeništvu u školi u Rogatici nakon etničkog čišćenja opštine 1992. godine, o zlostavljanju i silovanju koje je preživeo zajedno sa zatočenim članovima svoje porodice, maloletnim sinom, kćerkom i suprugom. Mladić je pokazao nekontrolisane emocije prilikom svedočenja žrtava, kao i nekih svedoka tužilaštva s kojima se susretao u ratnom periodu.

Mladić teško vlada emocijama, potvrdio je njegov advokat i rekao da "on ne može više kontrolisati ni smeh ni suze".

Mladić je tražio da se vrati u pritvorsku jedinicu iako mu je sudija Alfons Ori dozvolio da se vrati u sudnicu kada počne svedočenje narednog svedoka. On je zatražio od svojih advokata da napuste sudnicu zajedno s njim i rekao da će početi štrajk glađu i da odbija lekove ukoliko ga sudije ne budu razumeli i ako mu bude dodeljena druga odbrana.

  • Akser

    08.10.2012 13:11
    E pa da
    Naravno, samo napred, vidiš kako je uspeo Toma sa svojim štrajkom da... ops!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija