Usmrtio "mercedesom" biciklistu

Radoslav Savičić (79) iz Srbobrana poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u istom mestu u subotu oko 10:20 časova.
Radoslav Savičić (79) iz Srbobrana poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u istom mestu u subotu oko 10:20 časova.

Do saobraćajne nesreće je došlo zako što je Zoran K. (38) iz Srbobrana, vozeći neprilagođenom brzinom, udario "mercedesom" Savičića koji je biciklom skretao ulevo, bez odgovarajućeg znaka rukom.

Protiv Zorana K. će biti podneta krivična prijava.

  • Manjane

    09.10.2012 11:56
    @zmau
    Ako ti u susret ide vozilo sa upaljenim farovima (ili cak sa maglenkama bez potrebe) nema sanse da vidis neosvetljenog biciklistu. Zato treba svi da postuju pravila u saobracaju(ogranicenje brzine, signalizacija itd) a ne samo vozaci automobila...
  • zmau

    09.10.2012 07:11
    signalizacija skretanja
    Srafciger, šta misliš, da li je vozač automobila za razliku od neodgovornog bicikliste najavio preticanje tako što je dao levi migavac ? Da li ti imaš običaj da najaviš preticanje ? Ja imam utisak da bi biciklista identično prošao sve i da je rukom najavio da skreće.
    A ti ako gledaš kud voziš, videćeš bez problema i neosvetljen objekat u mraku.
  • Srafciger

    08.10.2012 23:28
    Ne moze nigde da se vozi 150!

    Svestan sam da je moj prvi komentar zvucao bezosecajno prema coveku koji je stradao, a zao mi je osobe. Niko ne treba tako da strada... Jednostavno, u poslednje vreme sam u saobracaju mnogo cesce u ulozi vozaca nego kao biciklista i svasta sam imao prilike da vidim. Samo gledam kad cu da pokupim npr nekog neosvetljenog biciklistu u mraku i da budem primoran da nosim na dusi nekog uprkos svom mogucem oprezu. Jednom sam izvan sela naisao na nekoliko biciklista u koloni koji su svi nosili one reflektujuce prsluke i pomislio sam da zastanem da im cestitam. Malo ko vodi tako racuna, a trebalo bi.

    Moram da spomenem i meni potpuno neobjasnjivu pojavu koja postaje sve ucestalija, a to su pesaci koji idu putem, uprkos tome sto je trotoar na nekoliko metara od puta. Ne pricam o selima na jugu gde nema trotoara, nego po Vojvodini gde su trotoari svugde. Sta reci kada majka po mraku gura kolica po putu, ili kada vodi dete za ruku, a dete bude, naravno, sa strane kolovoza, a ne obrnuto?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.