Dulić pušten da se brani sa slobode

Bivši ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić napustio je oko 16.15 sati zgradu Specijalnog suda u Beogradu posle više od četiri sata saslušavanja.

Bivši ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić napustio je oko 16.15 sati zgradu Specijalnog suda u Beogradu posle više od četiri sata saslušavanja.

On je pušten da se brani sa slobode. Tužilaštvo za organizovani kriminal nije predložilo da se Duliću odredi pritvor, jer je procenilo da za to nema zakonskih osnova. Oliver Dulić je na saslušanju ponovio da nije kriv.

Dulić je pozvan da da iskaz povodom člana 359. stav jedan Krivičnog zakonika, koji daje najblažu kvalifikaciju zloupotrebe službenog položaja i za kršenje propisuje kaznu od šest meseci do pet godina zatvora.

Skupština Srbije juče je ukinula imunitet Oliveru Duliću, koga Tužilaštvo za organizovani kriminal sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja u vreme dok je bio ministar za životnu sredinu. Tužilaštvo je, nakon odluke Parlamenta, najavilo da će Dulić biti pozvan na saslušanje. Bivši ministar najavio "da će se pojaviti gde god kažu".

Bivši ministar nije prisustvovao sednici na kojoj je jedina tačka dnevnog reda bila ukidanje njegovog poslaničkog imuniteta, ali je poručio da je spreman da odmah potom da izjavu Tužilaštvu.

Dulićev advokat: Dulić rekao da nije kriv

Branilac Olivera Dulića izjavio je da je danas na saslušanju kod zamenika tužioca za organizovani kriminal Dulić ponovio da nije kriv i da nije uradio ništa nezakonito.

Posle saslušanja, koje je trajalo više od četiri sata, Dulić, koji se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja, je po izlasku iz suda novinarima kratko rekao da će ispoštovati raniji stav da se neće oglašavati dok se proces ne zvavrši.

Njegov branilac Miloš Paligorić, koji je prisustvovao saslušanju, negirao je u izjavi novinarima ispred Specijanog suda da je Dulić pušten na slobodu, jer, kako je rekao, nije ni bio lišen slobode, kao i da tužilaštvo nije predlagalo da mu se odredi pritvor.

On je dodao da je saslušanje Dulića bila najobičnija istražna radnja i da je tri i po sata odgovarao na pitanja zamenika tužioca za organizovani kriminal.

Oliver Dulić i njegov bivši pomoćnik Nebojša Janjić i direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak osumnjičeni su da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja u vezi izdavanja dozvole slovenačkoj firmi "Nuba invest" za postavljanje optičkih kablova duž puteva u Srbiji i tom prilikom prekršili zakon.

  • Sini

    09.10.2012 20:38
    A
    Kad hapsite nekog iz telekoma? nije moguce da telekom srbija, najjaca firma u zemlji i u drzavnom vlasnistu iznajmljuje godisnje kablove od sitnih kriminalaca... znaci da je neko iz telekoma bio sa njima u talu, a ako je bio iz telekoma, bio je i iz drzave... a ko je bio tada ministar policije? hehe Sve ista banda, samo sto vise svabe boli kad neko klepi od njih koji dinar.
  • Anonimus

    09.10.2012 19:28
    Dulići po rodjenju sposobni, pametni i snalažljivi
    Od teške sirotinje iz sela Đurđin, pa do ministarskih funkcija, velikih gradjevinskih firmi,vlia po centru Subotice, pa i šire, e to su vam uspešni ljudi Srbije. Treba svi da se ugledamo na njih, da vidimo da li bi i nas tužilac pustio....ili bi popušili iz prve!
  • Vučko

    09.10.2012 18:43
    Pardon
    Izvinite Velja me ze'nuo.Neću više Šešelja mi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.