Jeremić mogući naslednik Ban Ki-muna?

Brojne diplomate u Ujedinjenim nacijama pominju sadašnjeg predsednika Generalne skupštine Vuka Jeremića kao potencijalnog kandidata za novog generalnog sekretara svetske organizacije, kada se u decembru 2016. godine završi mandat Ban Ki-munu, javlja Rojters.

Brojne diplomate u Ujedinjenim nacijama pominju sadašnjeg predsednika Generalne skupštine Vuka Jeremića kao potencijalnog kandidata za novog generalnog sekretara svetske organizacije, kada se u decembru 2016. godine završi mandat Ban Ki-munu, javlja Rojters.

Britanska agencija navodi da se očekuje da sledeći šef UN dođe iz redova istočnoevropskih država, kroz postupak rotacije šest regionalnih grupa u UN.

Jeremić nije želeo da govori o svojim budućim planovima, osim povratka u Srbiju, gde je član parlamenta.

Rojters navodi da su diplomate u UN zabrinute zbog mogućeg smanjenja finansiranja te organizacije od strane Amerike, koja daje 22 odsto novca za budžet UN. Jeremić je kazao da ne želi da drži predavanja Vašingtonu, ali je izrazio zabrinutost zbog mogućeg smanjenja finansija za UN.

  • 21.10.2012 19:27
    Aninimni anonimus
    Anonimus sam da me takvi kao ti ne bi poslali na neki novi goli otok zato sto pprevise pricam Eto ti ga Vuk Pozderac pa ga nosi kuci , nek ti stoji ko ikona, Samo ga skloni sto dalje od Srbije.
  • Naprednjak

    21.10.2012 06:05
    @Anonimus - M
    Sigurno je uradio. On bese Srbiji nije dao kandidaturu za Nobelovu nagradu. Ko zna gde je jos blatio Srbiju.
    Pa, dragi nas Anonimuse, iza ovog Vaseg sigurno, ko zna gde, ostade i ta Nobelova nagrada, a sto je jos gore ostadoste i Vi na tom nivou na kojem jeste, tako da Vam ni gospodin Jeremic nece moci obezbediti Nobelovu nagradu, niti Vas izvuci iz sivila u kojem tavorite.
    Sve po zasluzi.
  • logično

    20.10.2012 22:55
    Isti je kao Ban Ki mun - mala žuta marioneta

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.