Obuka vozača po novim propisima od 25. oktobra

Od četvrtka, 25. oktobra, počinje obuka vozača po novom programu, a kandidati koji su počeli obuku po starim propisima moraće da je završe najkasnije u roku od tri meseca.

Od četvrtka, 25. oktobra, počinje obuka vozača po novom programu, a kandidati koji su počeli obuku po starim propisima moraće da je završe najkasnije u roku od tri meseca.

U slučaju da je ne završe do 25. januara kandidati će morati da je prođu po novim propisima iz početka, što znači da će platiti troškove nove obuke i morati za nju da izdvoje vreme.

Za sada se ne zna cena nove obuke vozača, ali se pretpostavlja da će iznositi oko 800 evra. Novi propisi predviđaju da kandidat uzme 40 časova teorije i prakse.

Teorijska obuka kandidata, prema novom pravilniku, traje najmanje 30 časova predavanja i najmanje deset časova vežbi. Planiran je i video nadzor na nastavi i na ispitu, kao i polaganje prve pomoći kao zasebnog ispita.

Prema sadašnjim uslovima obuka traje minimalno mesec dana i košta od 150 do 300 evra. Pravilnici o obuci vozača doneti su sa zakašnjenjem više od dve godine.

Prošle godine u Srbiji je u saobraćajnim nesrećama poginulo 728 ljudi, a godinu dana ranije 656.

  • ES-sale

    20.10.2012 22:03
    sramota
    Opet ce neko,da se nakrade.Priprema vozaca,nema veze sa parama.
  • vozac

    20.10.2012 16:38
    obuka
    Vozim vec 30 godina. Da li mislite da ce neko na putu stvarno stati i ukazati "PRVU POMOC" (sem onog osnovnog/podvezivanje ruke ili noge ili previjanja manje rane)ako nije medicinski radnik?!?. To vam je kao na poslu sto svake godine polazemo test iz protvpozarve zastite- a kad bi doslo do pozara svi bi pobegli.
    Ovo sada polaganje u poslednjem momentu je samo maltretiranje kandidata. Skole su docekale svojih pet minuta pa ih maksimalno maltretiraju (casovi ujutro u 6 sati, nemaju dvocas-ako trze dvocas onda je odgovor po sistemu uzmi ili ostavi i tako ih maltretiraju vise od cetiri meseca). Moje dete je krenulo na obuku 30.06.12. god. odvozilo je 31 cas i sta sad ...
  • Gillan

    20.10.2012 16:31
    ...''Prošle godine u Srbiji je u saobraćajnim nesrećama poginulo 728 ljudi, a godinu dana ranije 656.''....

    Rezultati novog zakona o saobracaju. Pojas, svetla danju i zimske gume izgleda nemaju efekta. Treba li ocekivati da ce i ovo sa autoskolama funkcionisati?
    Sumnjam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija