Srbiji ne prete poplave

Srbiji ne preti opasnost od poplava, iako se u narednom periodu očekuje porast voda.

Srbiji ne preti opasnost od poplava, iako se u narednom periodu očekuje porast voda.

Porast voda se očekuje, ali daleko ispod redovne odbrane od poplava, rečeno je u Republičkom hidrometeorološkom savezu Srbije.

Reke u Sloveniji danas su većinom počele da se povlače u korita, saopštila je Agencija za životnu sredinu. Preko dana moguć je porast vodostaja reke Krke, a crvena uzbuna još važi za područje gornje i donje Podravine i Posavlja.

Stanovnicima hrvatskog mesta Lovreč Veliki kod Varaždina juče je zbog vodenog talasa iz Slovenije predložena evakuacija, saopštili su iz Hrvatskih voda. Hrvatski mediji prenose da su na području Varaždinske županije izgrađeni nasipi koji mogu da izdrže protok od 2.500 kubnih metara vode u sekundi, a iz Slovenije se očekuje oko 2.000 kubnih metara u sekundi.

  • 06.11.2012 17:14
    Srbiji da prete poplave, taman posla,
    pa cak i da se Djerdap izlije, Srbija ce biti postedjena poplava

    tako je to kada je zemlja Nebeska ljubimica
  • Đunta

    06.11.2012 12:27
    Čuj poplave
    Šta može da ugrozi nebeski narod?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.