Peticija za maloletnika koji je nožem izbo dvojicu u Mašinskoj

Drugovi maloletnog K.V. (15) iz Kaća koji je nedavno nožem izbo dvojicu momaka u Mašinskoj školi organizovali su prikupljanje potpisa zajedno sa svojim roditeljima kako bi on što pre izašao iz pritvora.

Drugovi maloletnog K.V. (15) iz Kaća koji je nedavno nožem izbo dvojicu momaka u Mašinskoj školi organizovali su prikupljanje potpisa zajedno sa svojim roditeljima kako bi on što pre izašao iz pritvora.

Zabrinuti za dečaka koji se trenutno nalazi u pritvoru, organizatori peticije najavili su da će, ako treba, ići i u Ministarstvo pravde kako bi skrenuli pažnju na nasilje u školama, kome je, kako tvrde  i ovaj dečak bio duže vreme izložen.

Petnaestogodišnjeg dečka iz Kaća, učenika Građevinske škole, koji je osumnjičen da je dvojicu starijih mladića izbo nožem u holu Mašinske škole saslušao je istražni sudija Višeg suda u Novom Sadu. Kako ne bi uticao na svedoke njemu je određen pritvor u trajanju od 30 dana i on se nalazi u zatvoru na Klisi gde (ne)postoji odeljenje za maloletnike.

Nije poznato ni kada će izbodeni mladići, koji se nalaze u Kliničkom centru Vojvodine biti saslušani, kao ni ostali svedoci. U međuvremenu, sudiji Višeg suda u Novom Sadu, Tatjani Djurašković, koja je saslušala i odredila pritvor maloletnom K.V. prestala je nadležnost, a slučaj je preuzela Milica Novaković, sudija za maloletnike. Ona je za RTV rekla da će više informacija biti poznato u utorak.

Incident se dogodio u sredu poslepodne u holu Srednje mašinske škole u Novom Sadu kada je petnaestogodišnji K.V. izbo nožem dvojicu starijih mladića koji su ga, navodno, maltretirali.

  • zbunjen

    14.11.2012 07:25
    ipak ,on ima samo 15 god.!!!
    Naravno da sud treba da ispita okolnosti i donese presudu!!! Ali sama pomisao na to da je dete od 15 god. samo u pritvoru me uzasava!Ko ce da odgovara ako se utvrdi da nema krivicnog dela,da je ipak samoodbrana u pitanju???
  • snezana

    13.11.2012 21:19
    kriminala ima toliko da to nije normalno a ako se branis zavrsis u zatvoru
  • snezana

    13.11.2012 21:14
    Svi smo jadni i nezasticeni nema pravde, nema zak
    SRAMOTA koliko smo ne zasticeni !!!!!! i kada se u muci odbranimo sami onda nas jos uhapse. Svaka zivotinja ima veca prava od postenog coveka

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.