Sindikat: Subotičku mlekaru čeka sudbina Novosadske

Predsednica sindikata radnika Subotičke mlekare Jelena Ninčević izjavila je da Salford grupacija ima nameru da zatvori i Subotičku mlekaru, zbog čega će bez posla ostati 40 radnika.

Predsednica sindikata radnika Subotičke mlekare Jelena Ninčević izjavila je da Salford grupacija ima nameru da zatvori i Subotičku mlekaru, zbog čega će bez posla ostati 40 radnika.

"Namera Salford grupacije je da uradi restrukturiranje po principu prebacivanja transporta, radnika, magacina i kancelarija u beogradski Imlek, pod obrazloženjem da je to jeftinije", kazala je Ninčevićeva.

Prema njenim rečima, Subotičku mlekaru čeka sudbina Zemunske, Pivničke, Odžačke, Novosadske i Zaječarske mlekare. Jelena Ninčević je ocenila da je strah i uznemirenost zaposlenih u Subotičkoj mlekari opravdan, jer "žele da je zatvore, kao što su zatvorili i Novosadsku mlekaru".

Dodala je da se sindikat obratio i lokalnoj samoupravi, u nameri da se sačuva "jedna zdrava i profitabilna firma kao što je Subotička mlekara".

  • jovo

    22.11.2012 16:34
    stotka
    Nema nista od toga sto posto.
  • alko

    22.11.2012 16:02
    nema sanse
    nema sanse da ce da zatvore to. znaju oni posao i znaju da im suboticka mlekara donosi dosta novca.
  • @ Panonius

    22.11.2012 13:22
    Zabole njih i za Beograd
    Sitne ribe se bore, kao ti na primer, za male teritorije, i lamentiraju. Ovi se bore za sprovođenje osnovnog zakona kapitalističkog poslovanja. Što veći profit i što efikasnija uprava. Kupili su mnogo mlekara, osvojili tržište, i sad seku viškove. Krsitalno jasno. Egzistencija bivših zaposlenih nije toliko bitna. Samo gledaju da prođu što jeftinije, a ti se koprcaj i bori za slobodnu Vovjvodinu, koja u kapitalističkom svetu postoji samo kao izvor resursa, a ne kao politički faktor. Vi Vojvođani imate perspektivu da nadmašite nebeske Srbe po stepenu verovanja u utopiju. Ne mogu ni da vam kažem "Samo napred". Ražalostilo bi me takvo srljanje. Treba se boriti za pravila zajedničkog života sa BG, a ne bežati u virtuelnu Evropu. U stvarnosti i tamo je kriza sa milionima nezadovoljnih. Ni za jeftinu radnu snagu nema toliko prostora kod njih.
    Iluzije iz prošlih vremena da se ovde"nekad dobro jelo" treba ostaviti po strani, da bi u stvarnosti imali šta dobro da pojedemo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.