Do kraja nedelje 20 stepeni, zatim sneg

Nakon visokih temperatura, čak 20 stepeni koliko će biti u četvrtak i petak, početkom sledeće nedelje nas očekuje sneg, a temperature će pasti za 20 stepeni.

Nakon visokih temperatura, čak 20 stepeni koliko će biti u četvrtak i petak, početkom sledeće nedelje nas očekuje sneg, a temperature će pasti za 20 stepeni.

Meteorolog "Meteosa" Branko Sparavalo kaže da će se toplo vreme za ovo doba godine zadržati i narednih dana i da će u četvrtak i petak temperature dostizati i 20. podeok, ali da krajem vikenda stiže hladni talas u Zapadnu Evropu i Balkan.

"Temperature će drastično pasti i kretaće se oko nultog podeoka. U noći između nedelje i ponedeljka očekuju se snežne padavine na severu i zapadu Srbije, dok će na jugu sneg padati u utorak", kaže Sparavalo.

On navodi i da se, prema dugoročnoj prognozi, očekuje da ova zima bude blaga.

"U decembru će prosečne temperature biti oko jedan i po do dva stepena, dok će u januaru biti za samo stepen, dva niža, a u februaru iznad proseka – do trećeg stepena Celzijusove skale", navodi ovaj meteorolog i ističe da, ipak, ne treba da se oslanjamo na te dugoročne prognoze jer su one razlikuju.

"Prognoze su vrlo šarenolike. U meteorološkom centru u Moskvi predviđaju hladnu zimu, u nekoliko svetskih centara prognoziraju blagu zimu, dok u pojedinim kažu da će se temperature kretati oko proseka. Pa uzmimo to sa rezervom", ističe Sparavalo.

  • carls tejlor

    27.11.2012 14:10
    jos jedno 5 meseci i kusur do stranda
  • jedva

    27.11.2012 13:18
    čekam
    Ne pada sneg, da zaveje grad,
    već da svaka "zverka" pokaže svoj trag.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija