Naprednjaci žele promenu Statuta grada Beograda

Beogradski odbor Srpske napredne stranke predaće u ponedeljak Skupštini grada svoju inicijativu za promenu Statuta grada Beograda koju je potpisalo više od 100.000 građana, izjavio je potpredsednik Gradskog odbora SNS Milosav Miličković.

Beogradski odbor Srpske napredne stranke predaće u ponedeljak Skupštini grada svoju inicijativu za promenu Statuta grada Beograda koju je potpisalo više od 100.000 građana, izjavio je potpredsednik Gradskog odbora SNS Milosav Miličković.

Miličković je rekao da inicijativa naprednjaka podrazumeva decentralizaciju Beograda, veća ovlašćenja gradskih, ali i prigradskih opština.

"Svesni smo da totalna decentralizacija, kako je mi istinski želimo, nije trenutno moguća, zbog promene dva zakona, jedan se odnosi na zakon o matičnim knjigama, a drugi o javnoj svojini tako da u delu imovine i matičnih knjiga sada tu decentralizaciju ne možemo da prenesemo, ali zato možemo na urbanizam i sve ono što bi učinilo da građani Beograda žive bolje", rekao je Miličković.

On se osvrnuo i na nacrt promene Statuta grada koji je iznela vlast u Beogradu, za koji je ocenio da je samo "kozmetičke prirode i apsolutno ništa ne menja". "Praktično je prepisan stari i mislimo čak i da je restriktivniji nego postojeći", rekao je Miličković.

  • Milena

    12.12.2012 22:19
    Dobro resešenje
    Slažem se sa gospodinom Miličkovićem da je neophodno baviti se razvojem lokalne politike.Stvarno je besmislena ovolika centralizacija!
  • Lola

    09.12.2012 19:14
    Prava inicijativa
    U potpunosti podrzavam inicijativu koju je pokrenula SNS. Potpisala sam peticiju i iskreno se nadam i zelim da ova inicijatica uspe jer to moze da donese samo bolje gradjanima!
  • Tratincica

    09.12.2012 18:03
    pada grad
    Grad nece da padne sam od sebe.Podrzavam svaku inicijativu koja bi pomogla da se smene tajkuni sa vlasti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.