Omogućen dolazak PejPala

Skupština Srbije usvojila je izmene Zakona o deviznom poslovanju kojima se omogućava plaćanje preko sistema plaćanja preko interneta čime se omogućava dolazak "PejPala" (PayPal) u Srbiju.

Skupština Srbije usvojila je izmene Zakona o deviznom poslovanju kojima se omogućava plaćanje preko sistema plaćanja preko interneta čime se omogućava dolazak "PejPala" (PayPal) u Srbiju.

Kada je reč o "PejPalu", Ministarstvo finansija i Narodna banka Srbije su, kako je ranije rečeno, u stalnoj vezi sa tom kompanijom i do sada je taj kontakt bio pozitivan. U ministarstvu nisu mogli da preciziraju datum dolaska "PejPala", jer, kako su naveli, to zavisi od planova te kompanije.

Izmene Zakona o porezu na dobit pravnih lica, koje su takođe usvojene, predviđaju povećanje tog poreza sa 10 na 15 odsto, kao i uvođenje oporezivanja transakcija u takozvane "poreske rajeve".

Skupština je usvojila i izmene Zakona o akcizama kojima je određen plan povećanja akciza na duvanske i naftne proizvode do 2016.

  • bane

    09.01.2013 00:12
    pitanje jedno
    kako ja sad da napravim paypal nalog kad odem na njihov sajt i pita me za drzavu a tamo uopste nema da se izabere nasa lepa Srbija.I jos jedno pitanje vezano za racun,jel to treba da bude devizni racun ili moze i ziro racun?
  • Zamena

    16.12.2012 00:04
    Menjam PayPal za racun u Svajcarskoj banci.
  • Nikk

    15.12.2012 19:06
    Mi nećemo moći da primamo novac iz inostranstva, bar ne još.. Hrvatska je čekala oko 2-3 godine za mogućnost primanja novca iz insotranstva, a ako se ne varam (neka me neko ispravi) ni BiH ne može još uvek da prima novac, već samo da šalje..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.