Dinkić: Veće stipendije studentima

Ministar finansija Mlađan Dinkić najavio je da će sledeće godine stipendije za studente na osnovnim studijama biti povećane sa 25.000 na 30.000 dinara.
Ministar finansija Mlađan Dinkić najavio je da će sledeće godine stipendije za studente na osnovnim studijama biti povećane sa 25.000 na 30.000 dinara.

"Želimo da mladi dobiju motiv i da vide da država računa na njih", rekao je on.

Dinkić je prisustvovao svečanosti na kojoj su dodeljene plakete dobitnicima stipendije "Dositeja" za nastavak studija u inostranstvu - 427 studenata dobilo je iz Fonda za mlade talente pojedinačni iznos stipendije od 795.000 dinara.

Dinkić rekao je da je država u teškoj finansijskoj situaciji i da pokušuva da štedi na sve strane, ali da, kako kaže, na talentima neće štedeti. On je poručio da će se država potruditi da napravi ambijent dok se ovi mladi ljudi ne vrate sa školovanja, jer su upravo oni, kako je rekao, za Srbiju najvažniji.

Alisa Marić: Vratite se kući

Plakete je uručila ministarka omladine i sporta Alisa Marić koja je rekla da smo naše mlade ispratili na univerzitete širom sveta. "Želimo, kad za to dođe vreme, da se vratite kući i da stečena znanja primenite u Srbiji", poručila je Marić.

Ona je navela da nam nije cilj da privrženost evropskim integracijama pokazujemo šaljući darovite pojedince u svet sa kartom u jednom pravcu. "Želimo da njihov talenat obogatimo najkvalitetnijim obrazovanjem i vratimo ih u zemlju, kako bi je oni svojim znanjem u budućnosti učinili ravnopravnim delom tog istog razvijenog sveta", rekla je Marić.

Državi je, kako kaže, veoma važno da spreči odliv mozgova i iseljavanje mladih, ali i da ima visokokvalifikovane kadrove koji će nas povesti u bolju budućnost.

Fond za mlade talente je do sada izdvojio više od 2,6 milijardi dinara za finansijsku podršku za više od 8.800 učenika srednjih škola i studenata.

  • Bivsi stident Srbije

    25.12.2012 22:19
    do sada
    6100din je mesecna stipendija, puta 10 meseci je 61000, odakle 25000?
  • pawlle

    25.12.2012 17:24
    Plakete je uručila ministarka omladine i sporta Alisa Marić koja je rekla da smo naše mlade ispratili na univerzitete širom sveta. "Želimo, kad za to dođe vreme, da se vratite kući i da stečena znanja primenite u Srbiji", poručila je Marić. i da sedite na birou za zaposljavanje ili prodajete po pijacama jer vam je to dinkic omogucio

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija