Praznici ne znače odmor

Anketa Infostuda pokazala da će neki predstojeće praznike provesti radno, ali će ih mnogi i spojiti.
Anketa Infostuda pokazala da će neki predstojeće praznike provesti radno, ali će ih mnogi i spojiti.

Svaki deseti poslodavac poslaće svoje zaposlene na neradne dane, pa će oni biti slobodni sve do drugog dana Božića, 8. januara, a neki su odlučili da u ovom periodu uzmu odmor.

Praznici su i prilika da se zaradi dodatni džeparac, imajući u vidu da se kompanije odlučuju da baš u ovom periodu organizuju dodatne promocije svojih proizvoda, kako po supermarketima, tako i po ulicama gradova.

Ipak, u anketi u kojoj je učestvovalo gotovo 1.800 građana, tek pet odsto njih je navelo da će pokušati da pronađe neki sezonski posao i tako uštedi novac za doček, poklone ili neko putovanje.

Polovina učesnika istraživanja, međutim, planira da se uprkos praznicima posveti traženju posla i pored činjenice da poslodavci u ovom periodu objavljuju nešto manje oglasa nego što je to uobičajeno za drugim mesecima godine.

Takođe, svaki deseti nezaposleni planira da tokom praznika napravi "pauzu" u potrazi za "uhlebljenjem", smatrajući da, kad već do sada nije pronašao posao, može da sačeka početak sledeće godine, pokazala je anketa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.