Vučić: Miškoviću će se suditi

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će se vlasniku kompanije Delta Miroslavu Miškoviću suditi i ocenio da odbegli narko-bos Darko Šarić nije mogao da opere novac bez pomoći nekoga iz tadašnje vlasti.
Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će se vlasniku kompanije Delta Miroslavu Miškoviću suditi i ocenio da odbegli narko-bos Darko Šarić nije mogao da opere novac bez pomoći nekoga iz tadašnje vlasti.

Vučić je istovremeno istakao i da uskoro očekuje rezultate istrage 24 predmeta o spornim privatizacijama.

Istrage u vezi sa Sartidom, Veterinarskim zavodom, C marketom, Lukom Beograd i mnogim drugim predmetima su blizu kraja i te rezultate očekuje brzo rekao je Vučić, gostujući u Nacionalnom dnevniku RTV Pink.

Upitan da prokomentariše pojedine tvrdnje da protiv Miroslava Miškovića neće biti održano suđenje, Vučić je primetio da je "auto-projekcija čudo".

"U našem narodu postoji jedno pravilo kada neko nešto radi gledajte da ga ometate što više i sumnjate što više jer je auto-projekcija čudo. Obično neki polaze od sebe, pa znaju kako bi se oni ponašali i u tom slučaju računaju da ćemo tako i mi da se ponašamo", rekao je Vučić.

On je dodao da su neki mislili da će se nova vlast nagoditi sa Miškovićem, a kada se to nije dogodilo počeli su da govore kako neće biti presude i da je to politički progon.

"Biće i suđenja, ono će biti efikasno, a biće i presude. Kakva će ona da bude to će nezavisni sud da kaže", poručio je Vučić.

Potpredsednik Vlade, odgovarajući na pitanje da li je narko-klan Darka Šarića mogao da opere velike količine novca bez pomoći tadašnje vlasti, odgovorio da to nije bilo moguće. "Odmah vam kažem nije bilo moguće. Interesantno je da nije bilo ni protesta, ni skupova, ni reakcija pokrajinskih vlada, pokrajinskih stručnjaka i ne znam kakvih stručnjaka", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, to dovoljno govori ko je, na koji način od nečega mogao da ima korist, a kako i na koji način danas nema korist kada više nema mafijaša već ima dobrih stvari za Srbiju. "Onima koji se trude da pronađu dlaku u jajetu i bilo kakvu manu" Vučić je poručio da veliki broj ljudi vredno i stručno radi da bi se izborili protiv korupcije.

"Oni to rade ne zato što žele nekome da se svete ili su ljubomorni i zavidni, već želimo da pokazemo da u ovoj zemlji postoji pravo i pravda, ali i da privučemo investitore da dođu u zemlju. Da (investitori) znaju da više niko ne može da ima apsolutni monopol, da ih reketira, da čini zloupotrebe službenog položaja na dnevnom nivou", rekao je Vučić.

On je istakao da je to važna i značajna poruka koju podržavaju građani Srbije, Evropska unija i svi koji brinu o napretku Srbije.

  • Maki

    23.01.2013 17:11
    Da nam je vise ovakvih kao gospodin Vucic, gde bi nam kraj bio.
  • spiiroo

    23.01.2013 08:28
    !!
    Nek su i ovu srbiju pogledale jednom dobre stvari.......i to zahvaljujuci najvise Vucicu izgleda
  • sofkee

    23.01.2013 08:25
    naravski
    Naravno da nije bilo moguce pranje para samostalno od Sarica,neko mu je davao podrsku samo je potrebno ispitati ko je ta civija u nasoj politici...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija