"Optuži Cvetkovića i ideš na slobodu"

Vladimir Cvijan, poslanik SNS i predsednik skupštinskog Odbora za zakonodavstvo i ustavna pitanja osim pritiska na pravosuđe pokušavao je preko članova porodica da utiče na istragu i posao suda.
Vladimir Cvijan, poslanik SNS i predsednik skupštinskog Odbora za zakonodavstvo i ustavna pitanja osim pritiska na pravosuđe pokušavao je preko članova porodica da utiče na istragu i posao suda.

Kako "Blic" saznaje, Cvijan je ponudio nagodbu bivšem ministru koji je u pritvoru Saši Draginu, da ako kaže da je za sve malverzacije preko Azotare dobio naredbu od bivšeg premijera Mirka Cvetkovića, on će biti pušten iz protvora. Izvor “Blica” navodi da je Cvijan ponudu izneo supruzi Saše Dragina, a koja je potom trebalo da se konsultuje sa njim kada ode u posetu.

"Cvijan je pozvao telefonom suprugu Dragina u decembru. Rekao joj da ako Dragin sve svali na Cvetkovića izaći će iz pritvora", kaže sagovornik lista.

Bivšeg premijera Mirka Cvetkovića niko nije obavestio o ponudi Cvijana. "Zgrožen sam sa takvim načinom ponašanja poslanika. Nema sumnje da postoje pokušaji da se meni napakuje. Ono što očekujem od nadležnih organa je da rade svoj posao u skladu sa zakonom i pravično, a ne da ih neko upućuje ko su mete i šta treba pošto poto uraditi. To je nedopustivo", kaže Cvetković.

Saši Draginu i ostalim uhapšenima koji su osumnjičeni za malverzacije sa đubrivom preko Azotare juče je produžen pritvor. Policija je 24. novembra uhapsila devet osoba, među kojima Dragina, zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja oštetili budžet Srbije za više od 470 miliona dinara.

  • PETAR

    28.01.2013 11:48
    Tu se sad prebacuje odgovornost i napada se Cvijan, a Dragin nece skoro napolje, a ni Cvetkovic nije daleko od prugaste uniforme
  • VUK

    28.01.2013 11:14
    Ovde se zanemaruje jedna stvar i baca se akcenat na drugu. Zanemaruje se opljackanih 470 miliona i pocinioci tog dela a baca se akcenat na Cvijana, sve po nekoj povrsnoj prici rekla-kazala. Pa kakvo smo mi to drustvo? Valjda nam je svima jasno sta je prioritet a to su pljacka i kazna za pocinioce.
  • KKSM

    28.01.2013 11:04
    470 miliona dinara? Strasno. I Dragin i Cvetkovic treba da odgovaraju. I jos neki jer za toliku pljacku nisu dovoljna samo dva coveka vec citav lanac ljudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.