"Neko plaća huligane da razbijaju nove vozove"

Luksuzni dizel-motorni vozovi koje je Srbija kupila od ruske kompanije Metrovagonmaš neće biti povlačeni sa trasa na kojima su često kamenovani u prethodnom periodu, izjavio je danas generalni direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović.
Luksuzni dizel-motorni vozovi koje je Srbija kupila od ruske kompanije Metrovagonmaš neće biti povlačeni sa trasa na kojima su često kamenovani u prethodnom periodu, izjavio je danas generalni direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović.

 

"Mi železničari smo nemoćni da zaštitimo vozove, jer se ne mogu staviti čuvari ili policajaci na svaku livadu i svaki mostić", rekao je Simonović.

On je kazao da treba pronaći i kazniti huligane koji to rade najverovatnije za novac, jer nekom smeta što je povećan broj putnika železnice na tim linijama.

"Mi moramo da ubedimo huligane da to ne mogu da rade i za to moraju da odgovaraju", istakao je Simonović dodajući da bi ukoliko bi železnice vratile stare šinobuse na tim trasama, to samo podstaklo huligane da to nastave da rade, jer daje rezultate.

Generalni direktor srpskih železnica je kazao da mnogi naši putnici se nikad nisu vozili u tako dobrim i udobnim vozovima, koji imaju sve više putnika.

Simonović je podsetio da je samo za nekoliko meseci bilo 11 slučajeva kamenovanja novih "ruskinja".

Jedan od novih ruskih vozova je više puta kamenovan na pravcu od Kraljeva prema Požegi i od Kraljeva prema Lapovu, gde je bilo ukupno između 15 i 20 kamenovanja.

Najgore je bilo 21. oktobra prošle godine, kada je jedna kamenica udarila s prednje strane u staklobran lokomotive i taj voz je privremeno bio isključen iz saobraćaja zbog napravljene štete.

Poslednji slučaj kamenovanja je bio pre dva dana, u petak uveče, kod Subotice i srećom tada nije ništa razbijeno.

  • Dalmatinac

    27.01.2013 22:29
    Moze!
    Postaviti kamere na svaku garnituru,prvog uhvacenog u zatvor 10 godina,sve radio i televizija da vrti tu desetogodisnju kaznu mesecima da ti bolesnici svate sta ih ceka
  • 27.01.2013 18:28
    A ja ću ponovo da napišem
    A vi opet ne objavite - briga me!

    POTPISUJEM da vlasnici privatnih autobusa plaćaju da se lupaju vozovi. Konkurencija.

    Rešio bi taj problem za dan. Ali ako neko ima interesa da bude tako - ok.

    Može i poljski wc da košta 10000 evra. U ovoj zemlji sve može.
  • Tajni Agent

    27.01.2013 14:17
    ???
    Na kojem nivou se nalazi svest nebeskog naroda?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.