Potvrđeni susreti funkcionera MUP-a sa Šarićevim ljudima

Nekoliko državnih funkcionera sastajalo se sa pripadnicima narko-klana Darka Šarića tokom 2008. i 2009, što je zabeleženo na 130 diskova, potvrđeno je u Republičkom javnom tužilaštvu i Upravi kriminalističke policije (UKP).
Nekoliko državnih funkcionera sastajalo se sa pripadnicima narko-klana Darka Šarića tokom 2008. i 2009, što je zabeleženo na 130 diskova, potvrđeno je u Republičkom javnom tužilaštvu i Upravi kriminalističke policije (UKP).

Kako se navodi u službenoj belešci UKP, u tom materijalu registrovani su telefonski razgovori i druge komunikacije člana Šarićevog klana Rodoljuba Radulovića sa funkcionerima MUP-a.

Kako RTS saznaje u tužilaštvu i policiji, istražni sudija Specijalnog suda, na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal, doneo je 7. novembra 2008. naredbu o uspostavljanju mera nadzora i snimanja telefonskih i drugih komunikacija, kao i optičkih snimanja, Rodoljuba Radulovića, jednog od najviše rangiranih članova Šarićevog klana.

Prema izvorima više stranih obaveštajnih službi, on je bio zadužen za transport kokaina od Južne Amerike do Evrope, za šta je često koristio i svoje brodove.
Srpsko tužilaštvo protiv njega je podiglo optužnicu za krijumčarenje 1,8 tona kokaina.

Prema navodima u jednoj od službenih beleški UKP, koje je aprila 2010. dostavljeno Tužilaštvu za organizovani kriminal, postoje dokumentovani audio-snimci Radulovićevih razgovora i susreta sa funkcionerima MUP-a.

Kako napominje RTS, o daljem toku pretkrivičnog postupka koji se tiče posrednih i neposrednih komunikacija najviših funkcionera MUP-a, odlučuje Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Kako je potvrđeno RTS-u iz tužilaštva, u petak će policiji biti prosleđen zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja o spornim komunikacijama i mogućem odavanju službenih tajnih nekadašnjeg šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova Branka Lazarevića.

Naredne nedelje očekuje se i da Lazarević bude pozvan na informativni razgovor, prenosi RTS.

  • stevan

    01.02.2013 05:14
    A pre i posle ovoga
    Zar pre Dačića nije Jočić bio ministar policije? Moralo se ovo povezati ranije. I moralo je trajati da bi narko klan mogao lako švercovati drogu preko Srbije. Za obijača kioska me i ne čudi da je uznapredovao, i treba ga malo ispitati. Ali zar je moguće da Ivica 5 godina nezna da mu cure informacije iz policije. Da mu pre nedelju dana pošalju izveštaj da nema saznanja o kontaktima sa Šarićem i onda dve bombe... ili je Dačić očajan ministar policije, ili ga godinama vuku za nos ili je i sam u priči oko Šarića. Svakako mora da se ostavi tog posla, ili da se povuče ili da ga hapse.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija