Pokrajina nije dobila original predugovora sa Al Dahrom

Vlada Vojvodine još nije dobila original predugovora s kompanijom „Al Dahra” o privatizaciji nekoliko poljoprivrednih kombinata, izjavio je danas vojvođanski sekretar za lokalnu samoupravu Branislav Bugarski.
Vlada Vojvodine još nije dobila original predugovora s kompanijom „Al Dahra” o privatizaciji nekoliko poljoprivrednih kombinata, izjavio je danas vojvođanski sekretar za lokalnu samoupravu Branislav Bugarski.

Bugarski je Dnevniku rekao da će se Vlada Vojvodine, ukoliko joj Vlada Srbije ne bude dostavila predugovor, najverovatnije obratiti povereniku za informacije od javnog značaja. “Ukoliko nam to ne dostave, to bi mogao biti logičan sledeći korak. Ne znam zašto je nekom sporno da nam te informacije dostavi, ako je takav predugovor zaista sklopljen, pa valjda je u javnom interesu da javnost bude upoznata s tim”, kazao je Bugarski.  

Poručio je da Vlada Vojvodine ne želi nikakav spor sa republičkom vladom i da je jasno poručila da želi saradnju sa svim stranim investitorima koji žele da ovde posluju i da su dobrodošli u Vojvodinu. “U ovom slučaju mi smo samo zamolili republičku vladu da nam dostavi original predugovora koji je sklopljen s kompanijom Al Dahra. Ako nam ne bude dostavljen originalni tekst predugovora, mogli bismo zapravo posumnjati u to da li je on uopšte i potpisan ili je, pak, reč samo o usmenom sporazumu”, rekao je Bugarski.

Ocenio je da je u javnosti bilo dosta konfuzije u interpretaciji tog predugovora, pa je tako bilo različitih stavova o tome da li je reč o investiciji, kreditu zemljoradnicima ili nečem trećem. “Da bismo izbegli različite interpretacije zatražili smo uvid u original predugovora. Jer, u predugovoru koji je na sajtu Vlade Srbije piše da se prodaju zemljište, objekti i oprema, a pravna lica ostaju kao kostur s dugovima i nekim prihodima koje će dobiti od prodaje te imovine, dok ostaje otvoreno i pitanje zaposlenih u tim kombinatima”, rekao je Bugarski.

Prema njegovim rečima, nije jasno na koji način će biti finansirana ta investicija, a predmet privatizacije nije isti kao što je bio u prethodnim privatizacijama i zato ne stoje tvrdnje prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da je uspeo da izdejstvuje bolju cenu za prodaju poljoprivrednih kombinata u odnosu na onu koja je ostvarena ranije. “Tada su se prodavali udeli u preduzećima koji su bili opterećeni i određenim dugovanjima, a sad se prodaje samo njihova imovina, koja je čista”, rekao je Bugarski.

Na pitanje da li Pokrajina računa na 50 odsto od tog aranžmana, Bugarski je rekao da će to biti poznato tek kada se bude videlo kako će ugovor izgledati, što se iz predugovora ne može prepoznati.

  • Alf

    01.02.2013 15:51
    o liberalnom kapitalizmu samo najlepše
    Uvek pisati samo ružičasto.
    Moji komentari o liberalnom kapitalizmu takođe se ne objavljuju na više sajtova.
    Za ovu ekonomiju ne treba ekonomski fakultet.
    Manifest liberalnog kapitalizma staje u 16 reda.
  • B

    01.02.2013 14:29
    Dva pitanja
    1.)Da li bi Arapi nekom prodali svoju zemlju onako kako mi prodajemo našu? Živim u Kataru, ovde je tlo goli kamen sa nešto malo žute prašine na površini, nigde drveta, a o usevima da ne govorim. Ipak, ovde je strancima apsolutno nemoguće da poseduju bilo kakve nekretnine, a mi naše plodno zemljište krčmimo kao da sutra ne postoji, kao da nema dece u Srbiji (i stvarno ih je sve manje).
    2.)Da li se dinkić seća šta mu se desilo kad se poseldnji put susreo s građanima Novog Sada? Nek razmisli, ovog puta bi građani mogli biti ubojitiji i precizniji.
  • Novosadjanka

    01.02.2013 13:51
    RTS -DA ILI NE-AUTONOMIJA VOJVODINE - RANI MRAZ -
    Dragi moji vojvodjani, ko je gladao sinocnu emisiju ? Pisala sam komentar na sajtu RTS-a koji, naravno nije ni objavljen, pa bi za mene bilo interesantno cuti par komentara nekog od vas na tu temu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.