Riba sme da se jede

Načelnica Veterinarske inspekcije Srbije Sanja Čelebićanin izjavila je danas da je riba na tržištu Srbije bezbedna za ljudsku ishranu.
Načelnica Veterinarske inspekcije Srbije Sanja Čelebićanin izjavila je danas da je riba na tržištu Srbije bezbedna za ljudsku ishranu.

Ona je upozorila građane da kupuju ribu na za to predviđenim mestima i izbegavaju kupovinu direktno od ribara na neregistrovanimi pijacama i improvizovanim tezgama da ne bi došli u kontak sa ribom koje nije prošla obavezan veterinarsko-sanitarni pregled.

"Nema razloga za paniku, ni kada je reč o ribi pre svega somu, štuki i smuđu, koja je u rekama Srbije zaražena parazitima", kazala je Čelebićaninova.

Ona je objasnila da je taj crv vidljiv golim okom, jer je dugačak četiri do sedam centimetara i nalazi se u digestivnom traktu ili mišićima ribe.

Čelebićaninova je ponovila da je riba bezbedna za ishranu ukoliko se dobro termički obradi, a to podrazumeva kuvanje ili prženje.

  • mix

    13.02.2013 11:48
    e sad mu nije ništa
    samo vi jedite, meni ne treba
  • 13.02.2013 01:43
    Sve pecurke su jestive
    Sve pecurke su jestive, neke vise puta a neke samo jednom. Tako i ova riba.
  • 12.02.2013 22:44
    Ko voli crvljivo, samo napred
    Ja bih pozvao gospođu načelnicu da nam svojim primerom pokaže kako je bezbedno jesti crvljivo, dobro termički obrađeno riblje meso. Ne sumnjam da je bezbedno, ali ko želi da jede crvljivo, ali bezbedno meso? Konzerve morske ribe su moj izbor. Nadam se bezbedno, ukusno, hranljivo, puno minereala-vitamina-proteina...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.