Smenjen direktor Voda Vojvodine, Ješić nezadovoljan

Vlada Vojvodine izabrala je danas na telefonskoj sednici za novog direktora Javnog vodoprivrednog preduzeća Vode Vojvodine Mirka Adžića, umesto Atile Salvaija.
Vlada Vojvodine izabrala je danas na telefonskoj sednici za novog direktora Javnog vodoprivrednog preduzeća Vode Vojvodine Mirka Adžića, umesto Atile Salvaija.

Atila Salvai je profesor na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu i stručnjak za hidrauliku voda, dok Mirko Adžić ima diplomu Fakulteta za uslužni biznis i prethodno je bio direktor banje "Termal" u mestu Vrdnik.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Goran Ješić je rekao da je glasao protiv takve odluke i dodao da je Vlada Vojvodine imenovanjem Adžića prekršila Zakon o javnim preduzećima, pošto je reč o osobi koja nije kvalifikovana za taj posao.

"Iako je vodoprivreda u mom resoru, niko me uopšte nije konsultovao o imenovanju novog direktora. Sramota je da Vlada Vojvodine krši zakon i imenuje osobu koja nije kvalifikovana za taj posao na mesto direktora osetljivog vodoprivrednog preduzeća. To tim pre što nas ove godine očekuje 100 miliona evra investicija u vodoprivredi, koje podrazumevaju stručan i obrazovan kadar koji može da vodi taj investicioni ciklus", kazao je Ješić.

Telefonsku sednicu Vlade Vojvodine vodio je njen potpredsednik Dragoslav Petrović, pošto je pokrajinski premijer Bojan Pajtić na putu, u Briselu.

U pokrajinskoj odluci o JVP Vode Vojvodine, u članu 18, kojim se regulišu uslovi za izbor direktora, između ostalog se navodi da kandidat treba da bude "stručnjak u jednoj ili više oblasti iz koje je delatnost od opšteg interesa za čije obavljanje je osnovano JVP Vode Vojvodine".

Kandidat treba da ima najmanje pet godina radnog iskustva, od čega tri godine na poslovima za koje je osnovano JVP Vode Vojvodine, piše u uslovima za izbor direktora.

  • MIcika

    15.02.2013 11:14
    Ko je resorni ministar

    Gospodin Ješić je resorni ministar za poljoprivredu,izvinite ali mi ništa nije jasno ko je u celoj priči lud, ako onaj ko je najuže stručan i odgovoran za postavljanje se usprotivi kadrovskom rešenju???.
    Šta će onda u Vladi ministri, neka profesor Petrović sve i dalje rešava sam samo DOKLE:::::
    Vidim da je namenjeno 100 miliona E ulaganja u vodopripvredu izgleda da je tu rešenje jednačine?!
  • MB 57

    15.02.2013 11:05
    * * *
    nisam znao da i Vlada Vojvodine ima hitne telefonske sednice. Očito da nemogu da se sastanu pogledaju u oči i donesu odluku jer su svi Mutibarići i prevaranti! Preslikano iz B.G.a kad su u pitanju zuti!E, moj Ješiću dobar si tvojima u Vojvodini samo kad pljuješ po B.G.u, a ovde te zavitlava senilni Petrović i njegova bratija! Mlad si, drčan, poletan, pun ideala koji ti se neće ostvariti jer si ušao u nešto što nema veze sa vezom kad je u pitanju Vojvodina!A,što se tiče diploma, pa Vlada Vojvodine je puna menadzera sa privatnih fakulteta! Ta ista Vlada im je plaćala studije da bi imala kadrove za Evropu ! ! !
  • Marko DS

    15.02.2013 09:19
    A predsednik
    Ako privatni fakultet, moj je državni, nije dobar onda treba da se zabrani. Meni se čini da je i predsednik države završio faks u Cvećarskoj kod Carića (onog što je posle postavljen u UO ZIGa) pa nešto nisam video problem i nisam video da se neko baš jedio, ili sikirao ( mi bosanci to tako) , par ligaša i to je to. Dobar profesor ima katedru, dobar menadžer preduzeće, a ko je gde završio fakultet, ima dosta ljudi koji nikada nisu ni ti će završiti faks, pa su uspješni. Ješić treba da objasni otkud u politici jedan poljoprivredni inženjer cvećarstva, da li je on stručan da vodi recimo prodaju i provizije državnog zemljišta u Opštini Inđija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija