Sumnjiv kvalitet leka Folnak

Ministarstvu zdravlja Republike Srbije prijavljena je sumnja u kvalitet leka – Folnak tableta od 5 mg proizvođača M.D. Nini DOO iz Niša, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.
Ministarstvu zdravlja Republike Srbije prijavljena je sumnja u kvalitet leka – Folnak tableta od 5 mg proizvođača M.D. Nini DOO iz Niša, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

U saopštenju Ministarstva stoji da je u pakovanju leka koje je pacijent prijavio uočeno odstupanje. Naime, tablete su narandžaste boje i nisu ravne već su blago ispupčene (bikonveksne) što, nije u skladu sa izgledom tableta prijavljenim u postupku registracije.

"Lek Folnak od 5 mg ima dozvolu za lek i dozvolu za stavljanje u promet u Republici Srbiji tj. registrovan je u Agenciji za lekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS), sa sledećim izgledom i sadržajem pakovanja: Folnak 5 mg - tablete su okrugle, ravne, glatke, žute boje sa slaboprimetnim tamnožutim mrljama; u složivoj kartonskoj kutiji nalazi se 1 plastična fiola sa 20 tableta", navodi se u saopštenju.

Inspektori su izvršili inspekcijski nadzor kod proizvođača leka. Takođe, uzeli su uzorke leka kod jednog distributera i u Apoteci gde je kupljen lek. Uzorci su prosleđeni Nacionalnoj kontrolnoj laboratoriji ALIMS-a. O svemu su obavešteni i drugi nadležni organi.

Proizvođaču leka naređeno je da privremeno obustavi proizvodnju leka, i da se lek povuče iz prodaje, do rezultata analize.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija