Afera "Sloga": Pritvor za devetoro osumnjičenih

Tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv deset lica, i odredilo pritvor za devet lica, zbog postojanja osnovane sumnja da su zloupotrebili službeni položaj i da su omogućili da preduzeće AD Sloga iz Kaća nakon privatizacije stekne vlasništvo nad 328 hektara zemljišta.
Tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv deset lica, i odredilo pritvor za devet lica, zbog postojanja osnovane sumnja da su zloupotrebili službeni položaj i da su omogućili da preduzeće AD Sloga iz Kaća nakon privatizacije stekne vlasništvo nad 328 hektara zemljišta.

Tužilaštvo je ovu odluku donelo posle saslušanja osumnjičenih: sudskog veštaka Bratislava Uzelca, članice Nadzornog odbora AD Sloga Kać Jasmine Nikolić, v. d. direktora u AD Sloga Kać Daneta Čankovića, pomoćnika direktora Službe za katastar nepokretnosti Milutina Ždera, savetnika za Upravni nadzor Službe za katastar nepokretnosti Stevana Boroša.

Istraga će se sprovoditi i protiv geometra Nemanje Novakova, državnog službenika u Ministarstvu poljoprivrede Nikole Jakšića, predsednice Komisije za izlaganje na javni uvid podataka o nepokretnostima i pravima na njima za katastarsku opštinu Novi Sad 3 Mirjane Milošević, članice iste Komisije Svetlane Oluški, savetnika u Republičkom javnom pravobranilaštvu Ace Ilijevskog i Jovana Vladisavljeva predsednika Komisije za stručni nadzor Republičkog geodetskog zavoda Jovana Vladisavljeva.

Radi se o zemljištu u državnoj svojini, navelo je Tužilaštvo u saopštenju i da je utvrđeno u postupku vođenom pre privatizacije po Zakonu o pretvaranju društvene svojine na poljoprivrednom zemljištu u druge oblike svojine.

Zbog toga, kako se navodi, sporno zemljište nije ni ušlo u imovinu i procenu vrednosti društvenog kapitala preduzeća Sloga iz Kaća prilikom njegove privatizacije.

Pritvor do 30 dana određen je osumnjičenima Bratislavu Uzelcu, Jasmini Nikolić, Milutinu Ždero, Stevanu Borošu, Nemanji Novakovu, Nikoli Jakšiću, Mirjani Milošević, Aci Ilijevskom i Jovanu Vladisavljevu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.