Novosadski sudovi traže više sudija

Apelacioni, Viši i Osnovni sud u Novom Sadu zatražili su od Visokog saveta sudstva povećanje broja sudija.

Apelacioni, Viši i Osnovni sud u Novom Sadu zatražili su od Visokog saveta sudstva povećanje broja sudija.

Apelacionom sudu u kojem trenutno sudi 46 sudija potrebno ih je još osam, u Višem sudu, gde je sada 20 sudija, treba još deset, a ni u Osnovnom sudu u kojem je 100 sudija taj broj nije dovoljan, istaknuto je na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Uprkos nedovoljnom broju sudija Apelacioni sud je u prva tri meseca ove godine od preuzetih 16.000, rešio gotovo 5.000 predmeta, istakla je portparolka tog suda Anita Budimir, dodavši da su sudije tog suda najopterećenije u Srbiji.

Tromesečni rezultati Višeg suda, takođe, su na visokom nivou, ocenila je portparolka Svetlana Tomić-Jokić precizirajući da su sudije tog suda u prethodna tri meseca od ukupno 7.000 predmeta (3.200 preuzetih iz prethodne godine i novih 3.800) rešile 2.150 predmeta.

Statistički pokazatelji kažu da je Osnovni sud u Novom Sadu, teritorijalno najveći sud u Srbiji, u prethodna tri meseca radio na ukupno 128.000 predmeta, od kojih je urađeno više od 51.000, istakla je portparolka tog suda Tijana Jakovljević.

  • malo kasni komentar

    28.04.2010 06:22
    Sve sam bila u teskom stanju-stanju razmisljanja, zasto se trazi jos sudija u nasem sudu.Sada posle izrecene presude osobi koja je u saobracajnoj nesreci ubio dve osobe i to u nortus pijanom stanu, sve mi je sinulo i sve je jasno, kriza narode i to svetska, koja se vise odrazava na male i nejake drzave koje su finansiski zavisne od ostalih...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti